Kosmetiskt avfall

Kosmetiskt avfall

Lämna kosmetiskt avfall i butik
Släng inte parfym, hårspray och annat i soporna och häll det inte i avloppet. De innehåller farliga ämnen som vi inte vill ha i natur, hav och sjöar. Lämna i stället kosmetiskt avfall i Kicks butik (Kongahälla center) – eller, som vanligt, till samlare, miljöstation, återvinningscentral eller mobil återvinningscentral.

Kicks tar emot kosmetiskt avfall
Det ska vara enkelt att återvinna rester av kosmetika, färgnings- och hudvårdsprodukter. Återvinn rester av gammalt smink, nagellack, borttagningsmedel, parfymer, hudvårds- och färgningsprodukter. Det ska lämnas in för att återvinnas på rätt sätt. Undvik att spola ned miljöfarligt avfall i avloppet eller att slänga det i hushållsavfallet. Kicks butik i Kongahälla Center tar emot, från hushåll, alla slags varumärken. Även det som köpts på andra ställen. Kosmetiskt avfall från förtag tas inte emot.

Detta kan du lämna:

Nagellack
Nagellackborttagningsmedel (Aceton)
Hårfärgningsmedel
Myggmedel
Parfymer
Läppstift
Remover
Puder
Eyeliner
Ögonskugga
Aftershave
Sprayburkar med innehåll (hårspray, glitterspray, deodoranter med mera)
Kommunens entreprenör tar sedan hand om det kosmetiska avfallet på ett miljöriktigt sätt. Kungälvs kommun och Kicks har inlett ett samarbete för att göra sortering av detta avfall enklare och mer tillgängligt.

Schampo, hudlotion och likande innehåller inte farliga ämnen. Använd upp det och sortera som plastförpackning.

Tomma förpackningar lämnar du som vanligt på återvinningsstationen.

Avfall ska vara väl förpackat
Tänk på att ditt kosmetiska avfall ska vara väl förpackat. Det bästa är att ha det kvar i originalförpackningen. Om du har hällt över något i en annan förpackning, skriv då tydligt på den vad den innehåller. Trasiga, bräckliga eller läckande förpackningar innebär risker för personalen och miljön.

  Sidan uppdaterades: