Hämtning av avfall på fastlandet, Marstrand & Klåverön

Klicka på ditt område i kartan för att se vilken veckodag vi hämtar avfall hos dig. Om din ordinarie hämtning infaller på en helgdag kommer vi i vissa fall och hämtar ditt avfall en annan dag.

Hämtdagar för rest- och matavfall

Det finns flera olika intervaller för hämtning av mat- och restavfall. Du kan ha hämtning varannan vecka, var fjärde vecka, eller var sjätte vecka. Om du bor inom tätort kan du även ha hämtning varje vecka. Om du har hämtning var fjärde eller var sjätte vecka kan du kontakta kundcenter för att få reda på din startvecka.

Hämtning för fritidshus

Hämtning av hushållsavfall från fritidsboende sker under veckorna 20 — 36, eller 21 — 37 beroende på om du har hämtning jämn eller udda vecka. 

Avvikande hämtdagar vid högtider

Under storhelger och högtider kan ditt mat, rest- och trädgårdsavfall hämtas en annan dag än din ordinarie hämtdag. Håll utkik på denna sida för att veta om vi kommer en annan dag.

Inga avvikande hämtdagar 

Vi har inga avvikande hämtningsdagar under jul- och nyårshelgen 2022/2023. Det vill säga ditt rest- och matavfall töms ordinarie tömningsdag, även om det är en röd helgdag. Detta gäller även Trettondag jul, 6 januari 2023.

 

Tätare hämtning av matavfallet

Det finns möjlighet att ändra abonnemang för att få tätare hämtning av matavfall. Du kan välja att få:

  • hämtning varje vecka under sommaren (vecka 20 — 37)
    och/eller
  • hämtning varannan vecka resten av året (vecka 38 — 19)

Fyll i och posta eller maila in blanketten "Anmälan om nytt renhållningsabonnemang eller ändring av befintligt abonnemang" på blankettsidan för renhållningstjänster.

Blanketter Renhållning

  Sidan uppdaterades: