Lämna tips om trängsel

Från och med den 1 juli kan du anmäla trängsel på restaurang eller andra serveringsställen. Här hittar du information om och formulär för anmälan av trängsel.

 

Hjälp till att undvika trängsel

Alla måste hjälpas åt att minska risken för smitta. Från den 1 juli gäller lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Den som driver restaurang måste se till så att trängsel inte uppstår i lokaler eller i köer. Det gäller även annan verksamhet som serverar mat eller dryck till allmänheten och där möjlighet ges till förtäring på stället. Du kan anmäla trängsel till kommunen om du ser att reglerna inte följs. 

Mer information tillfälliga smittskyddsåtgärder hittar du på Länsstyrelsens hemsida. 

Anmälan av trängsel

Miljöenheten tar emot anmälningar om verksamheter som inte följer reglerna kring trängsel på serveringar. Anmälningarna blir en del av urvalet för vilka verksamheter vi väljer att kontrollera trängseln på. Det går bra att lämna en anonym anmälan. Tänk på att inte uppge ditt namn eller dina kontaktuppgifter i formuläret om du vill vara anonym. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter hittar du information på sidan om kommunens integritetspolicy. 

  • Observera att du bara kan anmäla trängsel på serveringar, inte på andra ställen som till exempel i butiker, kollektivtrafik eller på allmänna platser som parker, torg och badplatser.
  • Anmäl trängsel på serveringar genom att fylla i webbformuläret på denna sida.

Trängsel på andra platser än restauranger

Kommunen ansvarar inte för tillsyn av trängsel på allmänna platser som parker, torg, badplatser, butiker, i kollektivtrafik med mera. Då gäller Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.

Om du ser trängsel på dessa platser bör du vända dig direkt till den som driver verksamheten och hänvisa till denna föreskrift. Föreskriften pekar på allas ansvar, såväl olika verksamheters som varje individs ansvar, att hålla tillräckliga avstånd.

 

Du måste fylla i fältet
 
Du måste fylla i fältet
 
Du måste fylla i fältet
 
Du måste fylla i fältet
 
Du måste fylla i fältet
  Det är värdefullt att miljöenheten kan nå dig för kompletterande frågor. Fyll därför gärna i kontaktuppgifterna nedan.  
 
 
  Alla inkomna uppgifter, även dina kontaktuppgifter, registreras i vårt datasystem och blir en allmän handling. Detta innebär att uppgifterna är offentliga och alla har rätt att ta del av dem.    
  Sidan uppdaterades: