Kungälv och Planeten - aktivitetsprogrammet för den som är nyfiken på miljöfrågor

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Är du nyfiken på hur du kan leva mer hållbart? Då har du förhoppningsvis sett att det varje vår och höst finns ett Kungälv och planeten-program fullproppat med allt från föreläsningar och filmvisningar till kläd- och prylbytardagar med mera.

I drygt tio år har kommunen tillsammans med studieförbund, organisationer med flera ordnat föreläsningar och andra aktiviteter på temat hållbarhet. Målgruppen för Kungälv och planetenprogrammet är både boende och verksamma i kommunen.

Detta hände under våren

Under våren fanns ett brett program. Hade du tur fick du kanske biljett till den fullsatta föreläsningen av Staffan Laestadius, professor från KTH, där han berättade om utmaningarna vi står inför i och med klimatförändringarna. Han lyfte dock, som många andra, att lösningar och verktyg finns redan idag för att skapa de förändringar som krävs. Nu är det upp till oss; individer, företag och stater, att agera.

På den nationella klädbytardagen den 6 april ordnades som vanligt ett kläd- och prylbyte på Mimers hus. Det var lika populärt som tidigare år med cirka 100 besökare och över 400 klädesplagg och en hel del prylar som bytte ägare. Därmed undveks den miljöpåverkan som det hade inneburit om detta istället köpts nytt i butik.

På cykeldagen i Västra parken i slutet av april informerade kommunen bland annat om cykelbanor och erbjöd gratis cykelservice till alla som kom dit med sin cykel. För den odlingsintresserade ordnades ett uppstartsmöte för personer som var nyfikna på att delta i en tillsammansodling på en gård i Kareby. Det kan du läsa mer om här:.....

Detta händer i höst

Nu finns ett rykande färskt program med höstens aktiviteter. Bland annat kommer Maja Rosén, ordförande i organisationen Vi håller oss på jorden, till Mimers hus den 16 oktober och berättar om kampanjen flygfritt 2020. Under hösten kommer också kommunen uppmärksamma de som väljer att cykla i kommunen och Naturskyddsföreningen erbjuder flera vandringar.

Besök Kungälv och planetens egna sida för mer information om vad som händer i höst. 

  Sidan skapades: