Kungälv fortsätter att uppmärksamma pollinerare

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Kungälvs kommun driver sedan många år ett arbete för att gynna och uppmärksamma våra viktiga pollinerare. Den 24 augusti genomfördes Bifondsdagen för andra året i Bergfeltska Trädgården och Strandparken.

Bifondsdagen är ett samarbete mellan Kungälvs kommun, Kungälvs trädgårdsförening, Studieförbundet Vuxenskolan och Södra Inlands Biodlareförening. Bifonden har startats av Trädgårdsresan som är ett regionalt uppdrag och en västsvensk motsvarighet till Englands trädgårdskalender Yellow Book.

Trädgårdsföreningen serverade kaffe till de 50-tal besökarna och visade Bergfeldtska trädgården. I strandparken kunde besökare gå en parkvandring med quiz, bygga vildbihotell och kika in i kommunens bikupor som dagen till ära var öppna för allmänheten. Det fanns möjlighet att köpa lokalt producerad honung eller provsmaka honung direkt från vaxkaka.

Överskottet av pengarna som föreningarna tjänade in denna dag går till lokala åtgärder som skall gynna pollinerare. Planerna är att det ska användas till att placera ut bihotell på lämpliga platser i kommunen.

Förutom bifondsdagen arbetar kommunen även på andra sätt för att gynna och uppmärksamma våra pollinerare. Vi har egna kommunala bikupor i Kolebacka, Bäckparken och Strandparken, vi ordnar regelbundet bikupevisningar för skolelever och sköter våra parker så att de erbjuder gott om mat (blommor) för pollinerarna.

  Sidan skapades: