Kongahälla

Med drygt 1000 bostäder, varierad handel och all annan service nära inpå skapar vi en helt ny värld i Kungälv.

Husen har olika höjd och fasaderna skiljer sig åt för att skapa en upplevelserik miljö. I Kongahälla är det enkelt att leva ett energisnålt och miljösmart stadsliv. Allt på nära håll minskar behovet av bil och med cykel kommer man långt i Kongahälla. Kungälvs resecentrum utmed motorvägen borgar för enkla och snabba resor till och från Kongahälla. 

Det byggs dessutom ett stort köpcentrum utmed motorvägen. Kongahälla är en del av Kungälvs stadskärna. Här kan du läsa mer om visionerna för hela stadskärnan.

Kongahälla byggs och utvecklas av:

Adapta Fastigheter

Adapta har byggt den 37 000 kvadratmeter stora handelsanläggningen på Kongahälla utmed E6. Under anläggningen finns ett parkeringsgarage med cirka 700 parkeringsplatser. Våren 2019 invigdes handelsanläggningen. 

Här kan du läsa mer om Adapta. (extern länk)

 

Balder 

Cirka 130 hyresrätter.

Här kan du läsa mer om Balder. (extern länk)

 

Förbo

Cirka 100 hyresrätter.

Här kan du läsa mer om Förbo. (extern länk) 

 

JM

cirka 260 bostadsrätter.

Här kan du läsa mer om JM. (extern länk)

 

Kungälvsbostäder

63 hyreslägenheter.

Här kan du läsa mer om Kungälvsbostäder. (extern länk)

 

Kungälvs kommun

Kungälvs kommun ansvarar för helheten på området och för bygget av parkeringsdäck, en sopsug, strövgator och ett evenemangstorg. Kommunen är även ansvarig för att all infrastruktur under marken som, vatten, avlopp, fjärrvärme och el. En park och en lekplats tillhör också kommunens ansvarsområden. Dessutom har kommunens sett till att Komarksbäcken nu rinner genom stora rör under Kongahällaområdet. 

Kontakt Kungälvs kommun

Anders Lager, projektledare
Telefon: 072-981 79 92
E-post: anders.lager@kungalv.se

 

Riksbyggen

Riksbyggen bygger 270 bostadsrätter.

Här kan du läsa mer om Riksbyggen på Kongahälla. (extern länk)

 


 

Handel och verksamheter i bottenplan

I bottenvåningarna på bostadsfastigheterna utmed de så kallade strövgatorna, Kongahällagatan och vid evenemangstorget finns småskalig service, handel och kontor. Om du intresserad av att hyra en lokal i området behöver du vända dig till respektive byggherre.

  Sidan uppdaterades: