Ännu en aktör har nu flyttat in på Kongahälla

Under maj månad fick Kongahällaområdet ett nytt inslag då Adapta Fastigheter flyttat in med sin etablering och de förbereder nu markarbetet för det kommande köpcentret.

Köpcentret som har arbetsnamnet Kongahälla Shopping kommer att vara på cirka 35 000 kvadratmeter lokalarea med både butiker och verksamheter i sammanlagt tre plan ovan mark. Ann-Sofie Molander är projektchef på Adapta Fastigheter och hon kommer att vara ansvarig för byggnadsarbetet som ska genomföras på plats.

- Just nu har vi precis fått vårt startbesked för garaget under mark och vi har etablerat oss med bodar på området. Kongahällaområdet har en ganska komplicerad mark som kommer kräva cirka ett år av vår tid, säger hon.

Under det första året kommer det inte synas så mycket av bygget ovan mark men under mark kommer det ske desto mer.

- Vi startar med förberedande arbeten vilket är kalkcementstabilisering av marken. Därefter kommer vi att sätta spont och börja påla, berättar Ann-Sofie.

Öppnar under våren 2019

Planen är att det nya köpcentret med sina cirka 100 verksamheter kommer att öppna under våren 2019 och innan öppnandet kan ske kommer Ann-Sofie och hennes gäng att möta många utmaningar och vägskäl.

- Tidplanen är nog den största utmaningen för oss. Ska man öppna en handelsanläggning är vissa slutdatum bättre än andra och att vi blir klara i tid blir därför väldigt viktigt. Det är även en utmaning med alla andra projekt runtomkring, men vi har ett väldigt bra samarbete så det ska nog fungera bra.

Första spadtaget för området planeras till efter sommaren och parallellt med byggnadsprocessen pågår även processen med att hitta rätt hyresgäster till den nya anläggningen.

- Det är ett jätteroligt projekt med många olika delar, säger Ann-Sofie.

  Sidan uppdaterades: