Detta byggs i Kongahälla

Totalt planeras det för cirka 900 bostäder på Kongahälla. Det ska bli både hyresrätter och bostadsrätter i olika storlekar. Fastigheterna kommer att variera i höjd och ha olika fasader för att skapa en upplevelserik miljö. Det blir ett modernt och bekvämt boende där man har gångavstånd till det mesta som Kungälv har att erbjuda. Närheten till nya resecentrum gör också att det går lätt att ta sig hit med kollektivtrafiken. 

Kungälvs kommun

Kungälvs kommun ansvarar för helheten på området samt för byggandet av p-däck, en sopsug, strövgator och ett evenemangstorg. Kommunen är även ansvarig för att bland annat vatten och avlopp, fjärrvärme och el dras till området. En park och en lekplats tillhör också kommunens ansvarsområden. Dessutom har man haft ansvaret för att kulvertera Komarksbäcken som tidigare rann genom området. Bäcken leds nu istället genom stora rör under mark. 


Balder 

Balder kommer att bygga cirka 130 hyresrätter. Lägenheterna kommer att ha 1 till 4 rum och kök i storlekar mellan 35-90 kvadratmeter. Byggstart var under hösten 2016 med preliminär inflyttning under våren 2018. 

Här kan du läsa mer om Balders satsning. Här kan du även ställa dig i bostadskö (extern länk)

Förbo

Förbo planerar att bygga cirka 100 hyresrätter uppdelat i två etapper. I den första etappen kommer de att bygga 65 hyresrätter. Lägenheterna kommer att ha 1 till 3 rum och kök i storlekar mellan 28-75 kvadratmeter Byggstart för etapp 1 skedde under början av 2016 med preliminär inflyttning under hösten 2017.

Här kan du läsa mer om Förbos satsning. Här kan du även ställa dig i bostadskö (extern länk) 

Kungälvsbostäder

Kungälvsbostäder planerar att bygga 71 bostäder. Lägenheterna kommer att ha 1 till 4 rum och kök i storlekarna 29-85 kvadratmeter. Byggstart var i början av 2016 och inflyttning kommer ske i september 2017.  

Här kan du läsa mer om Kungälvsbostäders satsning. Här kan du även ställa dig i bostadskö (extern länk)

Riksbyggen

Riksbyggen planerar att bygga 270 bostadsrätter uppdelat i två etapper. I den första etappen, Brf Vildvinet, kommer de att bygga 81 stycken bostadsrätter. Lägenheterna kommer att ha 1 till 5 rum och kök i storlekar mellan 30-127 kvadratmeter. Byggstart var under hösten 2016 och preliminär inflyttning är sommaren 2018.

Här kan du läsa mer om Riksbyggens satsning. Här kan du även göra en intresseanmälan inför säljstarten av bostadsrätterna (extern länk)

JM

JM planerar att bygga cirka 260 bostadsrätter uppdelat i två kvarter. Första kvarteret bestående av Brf Borggården och Brf Stadsporten kommer innehålla totalt 134 bostäder med 1 till 4 rum och kök om 31 – 105 kvadratmeter. Byggstart för första kvarteret var i början av 2017 med preliminär inflyttning under 2018.

Här kan du läsa mer om JMs satsning. Här kan du även göra en intresseanmälan inför säljstarten av bostadsrätterna (extern länk)


Handelsanläggning med butiker och verksamheter

Adapta Fastigheter

Adapta bygger den handelsanläggning som planeras på Kongahälla, den ska ligga inne på Kongahällaområdet utmed E6:an och kommer därför också att fungera som att naturligt bullerplank mot bostäderna. Handelsanläggningen blir cirka 37 000 kvadratmeter stort med både butiker, restauranger och verksamheter. Under anläggningen byggs ett parkeringsgarage med cirka 700 parkeringsplatser. Närheten till nya resecentrum gör också att det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafiken. Byggstart var under våren 2016 och öppning sker preliminärt under våren 2019.

Här kan du läsa mer om Adaptas planer. 

Handel och verksamheter i bottenplan

I bottenvåningarna på bostadsfastigheterna utmed de så kallades strövgatorna, Kongahällagatan och vid evenemangstorget planeras det för småskalig service, handel och kontor. 

Så anmäler du ditt intresse för lokal

Om du intresserad av att hyra en lokal i området kan du kontakta respektive byggherre. Kontaktuppgifter ser du här nedan:

Balder
Susanna Essunger, uthyrare
Telefon: 031-10 95 52
E-post: susanna.essunger@balder.se 

Förbo
Magdalena Nielsen, uthyrare
Telefon: 031-746 50 21
E-post: magdalena.nielsen@foerbo.se

JM
Christian Ingmarsson, projektledare
Telefon: 031-703 57 30
E-post: christian.ingmarsson@jm.se  

Kungälvsbostäder
Bettina Öster Tunberg, VD 
Telefon: 0303-23 98 55
E-post: bettina.oster.tunberg@kungalvsbostader.se

Riksbyggen
Rasmus Edlund, projektledare
Telefon: 0522-65 44 66
E-post: rasmus.edlund@riksbyggen.se

Adapta Fastigheter
Håkan Olsson
Telefon: 070-528 97 60
E-post: hakan@adaptafast.se 

Även vid Resecentrum i anslutning till Kongahällaområdet skapas butiks- och kontorslokaler. Vid intresse kontakta Västtrafik
Lisa Dickson Dolietis
Telefon: 031-62 91 28
E-post: lisa.dickson-dolietis@vasttrafik.se

 

  Sidan uppdaterades: