JM köper de sista byggrätterna på Kongahälla Västra

Pressmeddelande
2015-09-21

Samtidigt som markarbeten pågår för fullt på plats på Kongahälla går ytterligare ett bolag in i projektet. Det är bostadsbolaget JM som ska bygga sammanlagt 260 lägenheter fördelat på två kvarter. Att också JM väljer att satsa i Kungälv och på Kongahälla betyder att samtliga kvarter nu är sålda på Kongahälla Västra. Västra Kongahälla innehåller sammanlagt omkring 700 bostäder och en handelsanläggning. JM kommer att äga och förvalta två kvarter och räknar med att börja bygga i slutet av 2016.
– Med förvärvet i Kongahälla fortsätter vi vår mångåriga närvaro i Kungälv som en av de ledande samhällsbyggarna i kommunen. Vi ser fram emot att omgående inleda arbetet med att skapa en attraktiv och hållbar stadsdel med en blandning av verksamheter och bostäder, säger Martin Svahn, regionchef på JM region Väst Och på Kungälvs kommun ser man positivt på JMs satsning på Kongahälla.
– Det är positivt att intresset är stort för Kungälv och Kongahälla och att vi kan knyta till oss parter som ger ett modernt, varierat bostadstillskott i centrum, säger Kungälvs kommuns projektledare, Monica Wincentson Sedan tidigare är Kungälvsbostäder, Förbo, Riksbyggen och Balder klara för att bygga bostäder på Kongahälla. Första byggstart för bostadskvarteren är i december i år, då startar Förbo och Kungälvsbostäder bygget av sitt första, gemensamma kvarter. Under våren 2016 sätter även Adapta fastigheter spaden i jorden för handelsanläggningen på Kongahälla. Första inflytt på området är beräknad till 2017/2018.

Den 16 september sa kommunstyrelsen formellt ja till att sälja de två byggrätterna till JM. För mer information och kommentarer, kontakta:

Monica Wincentson, Kungälvs kommun
0303-239187


Med vänliga hälsningar
Karin Dahl, informatör Kungälvs kommun

  Sidan uppdaterades: