Ökat handelsutbud när Adapta storsatsar på Kongahälla

I takt med att byggstart för de första bostadskvarteren på Kongahälla närmar sig konkretiseras också planerna för handelsanläggningen. Kungälvs kommun är nu överens med Adapta Fastigheter om en anläggning med 35 000 kvadratmeter handel samt verksamhetslokaler.

- Det här är en stor satsning som vi tror kommer att vara positiv för utvecklingen av hela Kungälv, säger Monica Wincentson, projektledare för Kongahälla på Kungälvs kommun.

Adaptas planer på Kongahälla innebär en handelsanläggning som blir större än det var planerat från början, med både butikslokaler i två plan och lokaler för olika verksamheter.  

- Vi satsar på Kungälv för att vi ser att det finns ett stort behov av ett utvecklat handelsutbud. Platsen är lätt att nå och där finns alla förutsättningar för en modern handelsanläggning.  Målsättningen är att vi skall kunna erbjuda Kungälvsborna ett brett utbud av varor, tjänster och upplevelser, säger Håkan Olsson på Adapta Fastigheter.

Från Kungälvs kommun ser man positivt på att Adapta Fastigheter väljer att investera i Kungälv och på Kongahälla. Kungälv får ett bredare utbud samtidigt som handelsanläggningen kan bidra till ett inflöde av kunder som i förlängningen gynnar även befintlig handel i centrum

- En sådan här satsning ökar i sin tur investeringsviljan hos andra exploatörer att också bygga bostäder och kontor i Kungälv, säger Cecilia Örtendahl på Kungälvs kommun.  

- När fler Kungälvsbor väljer att göra sina ärenden i hemkommunen kan vi bygga vidare på det för att även den befintliga stadskärnan med caféer, butiker och restauranger ska kunna dra nytta av att det blir fler människor som rör sig i centrala Kungälv, säger hon

Formellt godkännande av tilläggsavtalet som medger en större anläggning gjordes av kommunstyrelsen 18 november.  Planen är att markarbeten ska starta före sommaren 2016 och att anläggningen ska stå färdig julen 2018. 

För mer information och synpunkter, kontakta:

Monica Wincentson                        Cecilia Örtendahl                Håkan Olsson
Kungälvs kommun                          Kungälvs kommun              Adapta Fastigheter AB
0303-239187                                   0303-239160                      0705-28 97 60

  Sidan uppdaterades: