Barnskötare - Förskolan Boken

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Solberga förskoleenhet ligger en mil norr om Kungälv. Hit har du goda möjligheter att pendla med tåg och expressbussar från både Göteborg och Uddevalla. 

Förskolan Boken är belägen i Kode samhälle och ligger mittemot Solhaga äldreboende. Förskolan har en avdelning och 18 glada barn i åldrarna 1-5 år. Inomhuslokalerna är stora och fina och gården liten och älskad av barnen. Läs mer här.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med övrig personal ansvarar du för det pedagogiska arbetet på förskolan. Du får en möjlighet att samarbeta med erfarna och utbildade pedagoger och du har stor möjlighet att påverka och utveckla verksamheten.

Förskolan har en bra pedagogisk kvalitet där vi hela tiden arbetar för ständiga förbättringar utifrån barnens behov och intresse. Vi arbetar med tvärgrupper och att skapa goda lek och kreativa lärandemiljöer för alla barn.

Vi arbetar aktivt med Grön Flagg och har pågående kollegiala fortbildningar. Kontakten och samarbetet med andra kollegor och vårdnadshavare är en viktig del i arbetet. Vi arbetar därför aktivt med att bibehålla den goda och positiva arbetsmiljön som redan finns på förskolan.  

Vi ser dessutom till att ha roligt tillsammans både på och utanför arbetet.

Kvalifikationer

Du är en utbildad och erfaren barnskötare med flera års vana vid att arbeta som en av tre på en avdelning. Önskvärt är även att du har vana vid att arbeta på en förskola med bara en avdelning.

Du har goda kunskaper om förskolans läroplan och gärna även i TAKK. Du arbetar bra både självständigt och i lag och har ett professionellt förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och kollegor. Som person är du engagerad, positiv, ansvarstagande och tar egna initiativ. Om svårigheter dyker upp så ser du lösningar. Du har ett aktivt förhållningssätt som innebär att ta eget ansvar och egna initiativ.

Arbetet ställer krav på en god samarbetsförmåga och du förväntas bidra med arbetsglädje och kreativitet. Då kontakten och samarbetet med vårdnadshavare är en viktig del i arbetet, förväntas du kunna kommunicera väl i tal och skrift och ha ett gott bemötande.

Du tycker om att utmana barnens och ditt eget tänkande och lärande vilket skapar utveckling och arbetsglädje. Du vill använda och utveckla pedagogisk dokumentation både som ett verktyg för reflektion men också för att synliggöra det systematiska kvalitetsarbetet. Du ser digitala hjälpmedel som något som utvecklar och förbättrar verksamheten.

Du bidrar till att skapa en förskola som är rolig, trygg och utvecklande för alla barn.

Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: