Barnskötare med diabeteskompetens

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Sektor Bildning och Lärandes vision är - Alla ska lyckas. Detta ska vara vägledande för alla våra verksamhetsområden och prägla vårt sätt att arbeta. I förskolan har vi valt att formulera detta som En förskola där alla har rätt att bli sitt bästa jag.

Barnen i Kungälvs kommuns förskolor får ta del av en lek- och lustfylld utbildning som vilar på demokratiska värden. Vi utmanar barnen och lägger grunden till ett livslångt lärande i en trygg och stimulerande miljö.

Nu söker vi dig som är utbildad barnskötare för en visstidstjänst på Björkängens förskola, eventuellt finns det även möjlighet till förlängning. Den aktuella tjänsten är på en äldreavdelning. Vi vill att du har diabeteskompetens alternativt är intresserad av att lära dig relevant kunskap för arbete med ett barn som har diabetes.  

Björkängens förskola är belägen i Munkegärdeområdet och har 6 avdelningar. Vi har nära till skog och kommunikationer vilket gör att vi har alla möjligheter att forma en god utbildning tillsammans med barnen med många lustfyllda utmaningar. Vi har ett väl utvecklat samarbete mellan avdelningarna vilket är en del av grunden i tryggheten på förskolan. Det innebär att vid behov kan arbete på en annan avdelning förekomma.

Som anställd inom förskolan i Kungälvs kommun får du tillgång till arbetskläder samt friskvårdsbidrag. 

Arbetsuppgifter

Du kommer ha huvudansvaret för ett barn med diabetes. Det innebär att du balanserar insulinnivå, kost och rörelse. Till viss del har du hjälp av tekniska hjälpmedel.

Arbetet som barnskötare innebär att du tillsammans med arbetslaget utformar en trygg och utvecklande utbildning på avdelningen och förskolan. Du kommer arbeta på vår äldreavdelning tillsammans med två förskollärare och en barnskötare.

Att se barnens kompetenser och förmågor samt utmana dem i deras utveckling genom ett gott och nyfiket förhållningssätt ser vi som självklart. Vi vill erbjuda barnen en utbildning fylld med glädje, lek och lärande samt många utmaningar i ett lustfullt sammanhang. Förskolan ska vara en plats där varje barn får möjlighet att utveckla sin förmåga och förståelse optimalt. De får utveckla förmågan att visa hänsyn till andra och till vår omgivning, där de kan uttrycka sina tankar samt åsikter och därmed få möjlighet att påverka sin situation. Vi arbetar mycket med värdegrunden och vill ge barnen en bra grund för demokratiskt tänkande. Vi lägger stor vikt vid att barn och vårdnadshavare ska känna sig trygga, välkomna och få ett trevligt bemötande.

Läroplanens riktlinjer beskriver det ansvar du har när det gäller att utveckla, följa upp och utvärdera verksamheten och utbildningen. I Kungälvs kommun arbetar vi med Unikum, som är en digital lärplattform för pedagoger samt ett kommunikationsverktyg till vårdnadshavarna.

Det systematiska arbetsmiljöarbetet är en av grundpelarna på förskolan och alla förväntas vara aktiva. Vi har ett gott samarbete där alla är viktiga samspelare för en god arbetsmiljö.
Morgnar och eftermiddagar samt vid frånvaro av personal samverkar vi på förskolan för att optimera bemanningen utifrån barnens vistelsetider.

Kvalifikationer

Barnskötarutbildning är en förutsättning för anställning på tjänsten. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med personer som har diabetes. Ett utdrag från belastningsregistret krävs för eventuell anställning. Om du inte redan har ett registerutdrag är det bra att du beställer ett inför eventuell intervju.

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och har barnen i fokus. Du visar ett intresse och har ett närvarande förhållningssätt och bemötande till barnen. Du ser möjligheter, är nyfiken och kreativ och strävar efter en hög kvalitet i ditt arbete. Du kan arbeta både självständigt och i team, är ansvarstagande och kan ta egna initiativ samt har en god struktur i ditt arbete. Du tycker om att utmanas, tänka nytt, diskutera, reflektera och utvecklas tillsammans med dina kollegor. Du samarbetar för en god arbetsmiljö. Du skapar trygghet och har lätt för att kommunicera med barn, vårdnadshavare och kollegor.

Goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och text, är ett krav. 

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av ditt BankID.
Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: