Bibliotekarie till Kungälvs stadsbibliotek

Arbetsplatsbeskrivning

Biblioteken i Kungälv består av Kungälvs stadsbibliotek, kommunens största bibliotek som är beläget i Mimers Kulturhus och biblioteken i serviceorterna Diseröd, Kode, Kärna, Marstrand och Ytterby. Biblioteken ingår som en del i sektor Bildning och lärande.

Arbetsbeskrivning

Kungälvs stadsbibliotek i Mimers Kulturhus är kommunens största bibliotek och är både ett bibliotek öppet för alla och ett gymnasiebibliotek för eleverna på Mimers hus gymnasium. Biblioteket finns i Mimers Kulturhus tillsammans med Kulturskola och den öppna verksamheten för unga KultLab. Vi söker dig som vill arbeta som bibliotekarie med inriktning på mångspråk.

Biblioteket har ett stort utbud av medier på mångspråk och arrangerar olika aktiviteter som visningar och språkcaféer. Nu vill vi utveckla verksamheten ytterligare och vi söker dig som har ett stort engagemang för dessa frågor. I arbetsuppgifterna ingår att på olika sätt arbeta läsfrämjande och att utveckla bibliotekets verksamhet och utbud både för alla åldrar.

I arbetsuppgifterna ingår:

- Att aktivt arbeta för att skapa fler möjligheter till möten på biblioteken och i Mimers Kulturhus.
- Medieinköp och omvärldsbevakning.

- Att självständigt och tillsammans med övrig personal driva utvecklingen av verksamheten.
- Att tjänstgöra på Kungälvs stadsbibliotek och på Ytterby bibliotek som är ett integrerat folk- och skolbibliotek.

Arbetet är mycket självständigt och arbetsuppgifterna ställer krav på kontakter både med externa aktörer, med andra verksamheter och arbetsgrupper på biblioteket och Kulturhuset. Vi tror att du är en utåtriktad och flexibel person.
I tjänsten ingår att praktiskt delta i det dagliga arbetet på Kungälvs stadsbibliotek och Ytterby bibliotek. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Tjänstgöring på de andra biblioteksenheterna kan förekomma.

Kvalifikationer

Examen i Biblioteks- och informationsvetenskap, bibliotekarieexamen eller liknande utbildning.
Erfarenhet av liknande arbete och språkkunskaper är meriterande Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Ansök senast: