Bibliotekarie till Kungälvs Stadsbibliotek

Arbetsplatsbeskrivning

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Biblioteken i Kungälv består av Kungälvs stadsbibliotek, som är ett integrerat huvud- och gymnasiebiblioteket i Mimers Kulturhus, samt fem närbibliotek. Biblioteket ingår tillsammans med sex andra kommuner i Bibliotek i Väst som har gemensamt biblioteksdatasystem och webbsida.

Arbetsbeskrivning

Kungälvs stadsbibliotek i Mimers kulturhus är kommunens största bibliotek och är både ett bibliotek öppet för alla och ett gymnasiebibliotek för eleverna på Mimers Hus Gymnasium.
Vi söker dig som vill arbeta pedagogiskt med ungdomar och med digital handledning på Kungälvs stadsbibliotek.

I arbetsuppgifterna ingår att på olika sätt arbeta läsfrämjande och pedagogiskt mot gymnasieskolan genom undervisning, handledning i informationssökning och källkritik.
Du kommer att hålla i undervisning både digitalt och på plats i klassrum och bibliotek. Både presentationer för större grupper och individuell handledning förekommer. Undervisningen sker i nära samarbete med biblioteks- och lärarkollegor. Du kommer också att vara en del i arbetet med digital handledning för bibliotekets olika användargrupper.

Vi söker dig som har en väl utvecklad samarbetsförmåga, är flexibel och engagerad. Du är en nyfiken person som tar stort ansvar och genomför det du föresatt dig.
Du har lätt för att kommunicera och har ett intresse för att möta människor i olika åldrar, med olika bakgrund och förutsättningar. Arbetet kräver goda IT-kunskaper och vana vid sociala medier. Du har ett stort intresse för och kunskap om litteratur för unga och av att arbeta med målgruppen.

Du deltar praktiskt i det dagliga arbetet på Kungälvs stadsbibliotek. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Tjänstgöring på de andra biblioteksenheterna kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Erfarenhet av pedagogiskt arbete, skolbibliotek och arbete med digitala verktyg/handledning är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde:

Ansökan

Ansök senast: