Biträdande rektor till Kode och Tunge skolområde

Beskrivning

Vill du arbeta på två skolor var av den ena har havsutsikt?

Du kommer arbeta i ett delat ledarskap med rektor i Kode och Tunge skolområde. Den ena skolan ligger i centrala Kode. Här finns förskoleklass, grundskola årskurs 1-2 och fritidshem. I Tunge skola som ligger några kilometer väster om Kode går eleverna i årskurserna 3-6 och här finns även fritidshem. Vårt mål är att alla elever skall lyckas och vi strävar efter att möta varje elev. Här ska alla elever kunna känna sig trygga, både i sitt skolarbete och i kontakter med andra elever och vuxna. 

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor ingår ansvar för arbetsmiljö, personal, och budget i uppdraget. Du förväntas arbeta nära elever och medarbetare i det vardagliga arbetet. Huvudfokus är att ge alla elever förutsättningar att lyckas och möjliggöra skolans vision. En viktig del av ditt arbete är att driva det systematiska kvalitetsarbetet och arbete med olika lärande miljöer på skolan.
Du ska vara naturligt intresserad av aktuell forskning och att omvärldsbevaka, detta för att skapa en så optimal lärande miljö som möjligt för alla elever vid skolan. I detta förebyggande och främjande arbete har Elevhälsan en viktig roll på skolan och som skolledare leder ni dess arbete.
Skolan är föränderlig och det är viktigt att du som ledare ligger i framkant. Skolan arbetar enligt samverkansavtalet för en god facklig samverkan. En naturlig del av ditt arbete innebär att du deltar i ledningsgruppen för grundskolan i Kungälv. Där bidrar du tillsammans med övriga rektorer och biträdande rektorer till en hög kvalitet för alla elever i Kungälvs kommun.

Kvalifikationer

Du har adekvat pedagogisk högskoleutbildning. Rektorsutbildning och ledarerfarenhet är meriterande. Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet i och vill leda, utveckla och organisera vår skola. Du ska vara intresserad av och väl insatt i skolans styrdokument. Det är meriterande om du haft tidigare liknande uppdrag och erfarenhet att bedriva förändringsarbete. Du har grundläggande kunskap om budgetarbete. Du förväntas arbeta för en god arbetsmiljö för elever och personal samt ha elevernas lärande i fokus. Goda kunskaper om elevhälsans arbete är också viktigt.

Som chef ska du kunna leda, fördela och prioritera bland arbetsuppgifter samt stödja och utmana dina medarbetare. Du ska ha god förmåga att fatta beslut och kunna ta ansvar för dessa. Du förväntas ha förmåga att arbeta utifrån Kungälvs kommuns värderingar, medborgarfokus, helhetssyn och lärande. Som person är du välgrundad i personlig mognad, stabilitet och värdegrund. Du behöver vara trygg i ditt uppdrag och vara en tydlig ledare, men också ha god förmåga att lyssna. För att lyckas i din roll behöver du vara prestationsorienterad.
Ett krav för tjänsten är förmåga att vara relationsskapande, ha en god samarbetsförmåga, vara strukturerad samt ha en god kommunikationsförmåga. Du är en person som vill leda tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt  • Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com

  • Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.

  • Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.

  • Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.

  • Provanställning kan komma tillämpas enligt kollektivavtal.

  • Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av e-legitimation.

  • Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.

  • Inom de verksamheter där arbete med barn förekommer kräver arbetsgivaren in utdrag ur belastningsregistret innan tillsättning av tjänsten.

  • Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

  • Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: