Biträdande rektor till Sandbackaskolan

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Vill du vara med och bygga vår grundsärskola för elever i åk1-6 i Kungälv? Då kan detta vara jobbet för dig.

I Kungälv har vi erbjudit grundsärskola på två F-6 enheter, men från och med höstterminen 2022 kommer den Anpassade grundsärskolans undervisning ske i nya lokaler vid Sandbackaskolan.

Sandbackaskolan är en grundskola med verksamheterna F-6, fritidshem och den kommunövergripande grundsärskolan åk 1-6. Skolan ligger i ett bostadsområde i centrala Kungälv.

Sandbackskolan har en hög andel behörig personal. Samarbete, kollegialt lärande och en drivkraft att vidareutveckla verksamhet är vad som kännetecknar skolan. På vår skola ger mångfalden oss tillgång och kunskap om olika språk, kulturer och levnadssätt. Vi arbetar utifrån grundidén att ge alla elever möjlighet att växa utifrån sina egna förutsättningar. Här har ett trevligt bemötande och ett gemensamt förhållningssätt för att få en trygg skola och vi har hela tiden eleven i fokus.

Studiero, kunskap, trygghet är skolans ledord.

Skolan har god tillgång till elevhälsans alla professioner och studiehandledning på modersmål i flera språk är vår vardag.

 

Arbetsuppgifter

På skolan arbetar rektor och biträdande rektor i ett delat ledarskap, som ett team. Ni organiserar skolan genom tjänstefördelning, ekonomisk planering och löpande frågor. Huvudfokus är att ge alla elever förutsättningar att lyckas och möjliggöra skolans vision. En viktig del av ditt arbete är att driva det systematiska kvalitetsarbetet och arbete med olika lärande miljöer på skolan. Du ska vara naturligt intresserad av aktuell forskning och omvärldsbevaka. Detta för att skapa en så optimal lärande miljö som möjligt för alla elever vid skolan. Skolan är föränderlig och det är viktigt att du som ledare ligger i framkant.

Ansvar för arbetsmiljö, personal och budget ingår i uppdraget. Elevhälsan har en viktig roll på skolan och som skolledare leder ni dess arbete.

Skolan arbetar enligt samverkansavtalet för en god facklig samverkan. En naturlig del av ditt arbete innebär att du deltar i ledningsgruppen för grundskolan i Kungälv. Där du tillsammans med övriga rektorer och biträdande rektorer bidra till en hög kvalitet för alla elever i Kungälvs kommun.Kvalifikationer

Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet i och vill leda, utveckla och organisera vår skola. Du ska ha god pedagogisk insikt, vara uppdaterad i grund- och grundsärskolans styrdokument och utveckling. Du förväntas arbeta för en god arbetsmiljö för elever och personal samt ha elevernas lärande i fokus. Goda kunskaper om elevhälsans arbete är också viktigt. Som chef ska du kunna leda, fördela och prioritera bland arbetsuppgifter samt stödja och utmana dina medarbetare. Du ska ha god förmåga att fatta beslut och kunna ta ansvar för dessa. Du behöver vara trygg i ditt uppdrag och vara en tydlig ledare, men också ha god förmåga att lyssna.  Du har adekvat pedagogisk högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet och eller är speciellt intresserad av att utveckla grundsärskolan.  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Rektorsutbildning och ledarerfarenhet är meriterande.

Du förväntas ha förmåga att arbeta utifrån Kungälvs kommuns värderingar, medborgarfokus, helhetssyn och lärande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: