Brandman till Bohus räddningtjänstförbund

Arbetsplatsbeskrivning

Räddningstjänsten i Ale och Kungälv är sedan 1 januari 2013 organiserad i ett Räddningstjänstförbund, Bohus Räddningstjänstförbund.
Kommunerna är placerade strax norr om Göteborg med Kungälv väster om Göta älv med kust mot Skagerrak och Ale öster om älven med vidsträckta skogsområden.
Den totala folkmängden är strax över 75 000 invånare och båda kommunerna är inne i en expansiv utveckling.


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara delaktig i utvecklingen av Bohus Räddningstjänstförbund arbete framöver!

Som brandman hos oss arbetar du brett och inom hela förbundets uppdrag. Du arbetar självständigt men också i grupp med olika arbetsuppgifter inom räddningstjänstens skadeförebyggande och skadeavhjälpande arbete. Det är en självklarhet att du vill vara med och medverka för att skapa en trygg och säker miljö för invånarna i våra kommuner.
Du kommer bland annat att arbeta med räddningsinsats vid olyckor, skadeförebyggande och utbildningsarbete, trygghetsskapande åtgärder, delta i projekt och samverka med andra organisationer och myndigheter för att bidra till Bohus Räddningstjänstförbund utveckling.

Kvalifikationer

• Grundläggande högskolebehörighet
• Genomfört SMO utbildning ( eller går termin 4) alternativt annan kvalitetssäkrad utbildning som motsvarar brandmanheltid (tidigare 15 veckors utbildning)
• Körkort, klass B och C
•Godkänd rökdykarstatus enligt gällande policy angående fysiska grundkrav för anställda i utryckningstjänst

Följande intyg ska bifogas ansökan:
• Intyg på godkänt rullbandstest för nyanställning (åldersrelaterat 4,5-5,6 km/tim på 8 graders lutning), max 6 månader gammalt
• Intyg på godkänt simprov Guldbojen, max 1 år gammalt.

Intyg på godkänd läkarundersökning enligt AFS 2005:6, ombesörjes av Bohus Räddningstjänstförbund. Vi tillämpar även drogtester vid uttagningen.

För att trivas i rollen som brandman hos oss behöver du ha förmågan att själv kunna fatta välgrundade beslut utifrån organisationens värdegrunder och mål. Det är viktigt att du har ett brett perspektiv och kan se till helheten i ditt sätt att arbeta. Då verksamheten för dagen styr innehållet i din vardag, är det viktigt att du är flexibel och har förmågan att kunna växla mellan olika arbetsuppgifter och arbetsplatser. Vi ser gärna att du är självständig, ansvarstagande och kan kommunicera i både tal och skrift på ett förtroendegivande sätt. Du ska ha viljan att vara med och utveckla förbundets verksamhet framåt och ha kännedom samt förståelse för den demokratiska styrprocess som styr förbundets verksamhet.


Arbetstid och placering:
Heltiden Ale: placering i Nol och dagtidstjänstgöring (måndag-fredag, 06.00-17.00) rullande schema med flextid.

Heltiden Kungälv: placering i Kungälv och dygntjänstgöring där även viss tid omvandlas till dagtidstjänstgöring.

Var du blir placerad kommer påverkas utifrån organisationens behov, det kan också innebära att man byter arbetsgrupper periodvis. Även ditt önskemål, kompetens och erfarenhet kommer att påverka din placering inom organisationen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intyg för rullbanstest och simprov Guldbojen bifogas vid ansökan. Endast fullständiga ansökningar kommer att beaktas.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: