Brandmän till täckstyrka

Arbetsplatsbeskrivning

Bohus Räddningstjänstförbund bildades 1 januari 2013 och består av en heltidsstation i Kungälv och fyra deltidsstationer placerade i Kode, Marstrand, Nol och Surte.
I de två medlemskommunerna, Ale och Kungälv, bor sammanlagt drygt 75 000 invånare och kommunerna är i ett expansivt utvecklingsskede.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som tillsammans med nya kollegor vill vara med och starta upp förbundets operativa beredskapstäckande funktion. Primärt handlar det om att hjälpa till att täcka vår beredskap ute i förbundets deltidstationer. Uppdraget och arbetsinnehållet är brett och skiftande då det täcker både operativa insatser och förebyggande arbete. I din roll kommer du få agera både på egen hand och i grupp beroende på verksamhetens behov. Tjänsterna kommer tillhöra vår förebyggandeavdelning.

Kvalifikationer

Krav:
-SMO-utbildning alternativt annan motsvarande kvalitetssäkrad utbildning som motsvarar brandman heltid (tidigare 15 veckors utbildning)
-Körkort, klass B och C
-Grundläggande högskolebehörighet
-Godkänd rökdykarstatus enligt gällande policy angående fysiska grundkrav för anställda i utryckningstjänst

Följande intyg ska bifogas ansökan:
-Intyg på godkänt rullbandstest för nyanställning (åldersrelaterat 4,5-5,6 km/tim på 8 graders lutning), max 6 månader gammalt
-Intyg på godkänt simprov – Guldbojen, max 1 år gammalt.
-Kopia på ditt körkort

Intyg på godkänd läkarundersökning enligt AFS 2005:6, ombesörjes av Bohus Räddningstjänstförbund. Vi tillämpar även drogtester vid uttagningen.

Vem är du:

Vi söker dig som är utåtriktad, självgående, initiativrik och flexibel. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom kommunal räddningstjänst. Du ska ha förmågan att själv fatta välgrundade beslut utifrån organisationens värdegrunder och mål. Att ha förmåga att på kort tid växla mellan olika arbetsuppgifter och arbetsplatser är en förutsättning då verksamheten för dagen styr innehållet i din vardag. Vi vill att du är strukturerad, ansvarstagande och kan kommunicera i både tal och skrift på ett förtroendegivande sätt.
Du ska ha viljan att utveckla förbundets verksamhet och ha kännedom samt förståelse för den demokratiska styrprocess som styr förbundets verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervju och uttagning:
Intervju kommer att genomföras av de som bedöms som lämpligast i urvalsprocessen främst utifrån personligt brev och CV.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid Provanst tillämpas
Enl ök

Ansökan

Ansök senast: