Drifttekniker Avlopp

Arbetsplatsbeskrivning

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Kungälvs kommun befinner sig i en expansiv utveckling gällande både nybyggnation och utbyggnad av VA. VA-Driftenheten är en del av tekniska verksamheten som ingår i Samhälle och Utveckling. Tillsammans planerar, genomför och förvaltar vi områden och anläggningar runt om i kommunen. Vi producerar vårt eget vatten i tre vattenverk. Avloppsrening sker dels genom rening i tre lokala reningsverk, dels genom överföringsledningar till Ryaverket i Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Inom VA-Drift kommer du som drifttekniker på avloppssidan att arbeta i en enhet där verksamhetsledare och drifttekniker arbetar tillsammans med allt från reningsprocesser och driftoptimering till felavhjälpande underhåll och besiktningar med inriktning avloppsreningsverk och pumpstationer. Du kommer även att vara behjälplig med materialinköp och upphandlingar av VA-material mm.

I arbetet som drifttekniker har du många kontakter både internt och externt, därför ska du ha lätt för att samarbeta och vara serviceinriktad. Du ska ha ett professionellt bemötande mot våra VA-abonnenter. Tjänsten präglas av ansvarstagande, utveckling, engagemang, samarbete och problemlösning.

Vi kan erbjuda dig ett varierande och utvecklande arbete där du kommer att få jobba i en stimulerande miljö med många kompetenta arbetskamrater med stor erfarenhet inom VA.

Kvalifikationer

Du har driftteknikerutbildning VA, processteknisk utbildning eller likvärdigt genom erfarenhet av kommunal VA-verksamhet med inriktning avlopp eller arbetslivserfarenhet inom VA som prövas likvärdigt. Du bör ha minst 5 års erfarenhet inom VA-branschen, drift och underhåll, inriktning avloppsreningsverk och pumpstationer. Vi behöver förstärka våra kunskaper inom styrsystem och el, så erfarenhet inom dessa områden är meriterande.

Du bör ha god datorvana och intresse av att arbeta med styrsystem och elanläggningar samt erfarenhet av avloppsreningsverk och dess reningsprocesser.
Du har även B-Körkort.

Vi vill att du ska ha god samarbetsförmåga, vara ansvarstagande, visa stort förtroende för dina medarbetare och vara med att skapa arbetsglädje!Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast

Ansökan

Ansök senast: