Förskollärare till Munkgärde förskola

Arbetsplatsbeskrivning

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Sektor Bildning och Lärandes vision är att Alla ska lyckas, någonting som ska vara vägledande för alla våra verksamhetsområden och ska prägla vårt sätt att arbeta. I förskolan har vi valt att formulera detta som En förskola där alla har rätt att bli sitt bästa jag.

Barnen i Kungälvs kommuns förskolor får ta del av en lek- och lustfylld utbildning som vilar på demokratiska värden. Vi utmanar barnen och lägger grunden till ett livslångt lärande i en trygg och stimulerande miljö.

Som anställd inom förskolan i Kungälvs kommun får du tillgång till arbetskläder samt friskvårdsbidrag. Vi har gemensam kompetensutveckling för att bygga en god kvalitet på förskolorna i Kungälv. Just nu har vi inriktning Specialpedagogiskt perspektiv.

Munkegärde förskola är belägen i Munkegärdeområdet och har fyra avdelningar där barnen är i åldrarna 1-5år. Vi har nära till skog och kommunikation samt ca. 10 min till Kungälv resecentrum. Vilket gör att vi har möjlighet att skapa en utbildning tillsammans med barnen med många lustfyllda utmaningar.

På vår förskola vill vi ge barnen en trygg, utvecklande och trivsam miljö där grundläggande demokratiska värden råder och alla människors lika värden främjas. Hos oss får barnen möjlighet att växa och bli sitt bästa jag utifrån sina egna förutsättningar. Vi lägger stor vikt vid det sociala samspelet och kommunikation samt en verksamhet som är rolig, trygg, lärorik och lustfylld. Det pedagogiska arbetet ska ge barnen livsglädje och levnadsmod.
Hos oss får barnen upptäcka, utforska, leka och skapa. Vi arbetar för en trygg miljö där alla barn, vårdnadshavare och pedagoger ska känna sig välkomna. Vi välkomnar dig till en enhet som har roligt tillsammans och är full av framtidstro och engagemang! 

Vi arbetar för att barnen ska utveckla en god självkänsla, en positiv nyfikenhet, förmåga till empati och omtanke om varandra. Barnen har rätt att uppleva lust, glädje samt att pedagogerna är intresserade av deras värld, deras upptäckter, intressen och erfarenheter. Barnen vill erbjudas en förskola där lek, lärande och kreativitet är en naturlig del i deras vardag och verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som förskollärare innebär att tillsammans med kollegor och barn utveckla verksamheten där barnens intresse och behov alltid kommer i första hand. Du är medforskare i barns erövrande av världen och du använder lärmiljöer och IT-verktyg som en naturlig del i barns undervisning.

Läroplanens riktlinjer beskriver det särskilda ansvar du har när det gäller att utveckla normer och värden, lärandet, barns och vårdnadshavares inflytande, samverka med skolan samt följa upp, utveckla och utvärdera verksamheten.

Det systematiska arbetsmiljöarbetet är en av grundpelarna på förskolan där alla förväntas vara aktiva. Vi har ett gott samarbete där alla är viktiga samspelare för en god arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är positiv och flexibel. Ser viet och samarbetet mellan kollegor som viktigt i ditt uppdrag. Är påhittig och kan se lösningar i stället för hinder.

Du är stabil, skapar trygghet och har lätt för att kommunicera med barn, föräldrar och kollegor. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du är en god förebild och ser möjligheter. Du är relationsskapande och har ett gott samarbete med de kontakter som förekommer i yrkesrollen anpassat till situationen.

Du är självständig och tar ansvar över det som ingår i ditt uppdrag som förskollärare. Vågar ta egna initiativ, delge kreativa idéer och uttrycka dina åsikter.

Du är nyfiken och ser en vinning i att arbeta i arbetslag där du tillsammans med kollegor får möjlighet att reflektera, analysera och diskutera vilket genererar att du utmanas, vågar tänka nytt och utvecklas.

I rollen som förskollärare har du kunskaper kring vad förskolans/förskollärarens uppdrag är, välbekant med förskolans läroplan samt våra andra styrdokument. Utifrån det har du förmåga att skapa en innehållsrik utbildning för barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du de förutsättningar barnen behöver för att utvecklas och lära samt dokumenterar densamma.
Du vill utveckla pedagogiska miljöer som skapar möjligheter samt gynnar barns möten, lärande och utforskande. Fokus ligger alltid på barnen.

Förskollärarlegitimation är ett krav.
Vi kommer hålla intervjuer fortlöpande under rekryteringsprocessen så vänta inte med din ansökan.


Övrigt
Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: