Förskollärare till Ugglans förskola i Ytterby

Arbetsplatsbeskrivning

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Att arbeta med barn är det bästa som finns! Vi vill erbjuda barnen en utbildning full med glädje, inspiration och stimulans så att varje barn har möjlighet till utveckling och lärande. Alla barn ska kunna få bli sitt bästa jag!

Ugglans förskola är belägen i Ytterby. Vi har 3 avdelningar med 18 barn i åldern 1–5 år i alla grupper. Vi söker nu en utbildad förskollärare som ska arbeta tillsammans med en förskollärare och en barnskötare på avdelningen.
Samarbete är ett måste, där vi hjälper varandra vid behov, inspirerar och utmanar oss. Ett kollegialt lärande som ska hjälpa oss att utveckla utbildningen på förskolan.

Arbetsbeskrivning

Du får arbeta i en barngrupp med barn 15 år. Arbetslaget ansvarar tillsammans för planering, genomförande och uppföljning av utbildningen. Som förskollärare har du ett extra ansvar för att planera och ge förutsättningar för undervisningen. Du ska också följa upp utbildningen och arbeta med systematiskt kvalitetsarbete.

Som prioriterat målområde arbetar vi med att använda digitala verktyg, för att fördjupa barnens utveckling och lärande. Vi vill forma våra lärmiljöer där de digitala verktygen förstärker upplevelsen och väcker inspiration och lust.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare med några års erfarenhet av yrket. Du ska kunna ta ansvar för att planera undervisning och dokumentera, ha erfarenhet av digitalisering samt ha goda språkkunskaper i svenska både i tal och skrift.

Som person tar du ansvar för dina och de gemensamma arbetsuppgifterna med utbildningen och barnens bästa i fokus. Du är strukturerad och arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl och slutför det som påbörjats.

Du kan hantera stress på ett konstruktivt sätt, bibehåller ett gott humör vid press och motgångar. Du är också säker i osäkra sammanhang, står upp för egna åsikter, har mod att säga ifrån och förmåga att skilja på sak och person.
Det är bra om du är kreativ och kan tänka utanför boxen, tänka i nya banor och finna lösningar på problem som dyker upp. Du är också en som aktivt tar initiativ i sociala sammanhang och har lätt för att skapa relationer. I din yrkesroll har du också förmågan att analysera, se logik och samband. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Som anställd i Kungälvs kommun deltar du i kontinuerlig kompetensutveckling. Vi har lärledare på varje förskola, som håller i fortbildning som i år är att utveckla ett specialpedagogiskt perspektiv i utbildningen. Vi har också DLS:are (digitala lärspridare) som sprider sina kunskaper för att fördjupa vårt arbete med digitala verktyg som pågår i kommunen.
Du får som anställd i Kungälvs kommun, förutom friskvårdsbidrag, även arbetskläder.


Övrigt
Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast, efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: