Markförvaltare

Beskrivning

Med ett attraktivt läge, nära till hav och natur, men också bara 20 minuters avstånd till storstadspulsen i Göteborg, planerar och bygger vi ett hållbart Kungälv för framtiden.

På den nybildade enheten Plan och Mex jobbar vi med detalj- och översiktsplanering, markförvaltning, exploatering och ekologi. Vi söker just nu en markförvaltare som vill ta ett ansvar för förvaltningen av våra obebyggda fastigheter. 

Arbetsuppgifter

Din främsta uppgift blir att hjälpa enhetschefen med markförvaltningsfrågorna. Att ta fram strategier för hur kommunens markägande ska se ut och hur vi ska agera i frågor om markåtkomst och markupplåtelse. Rollen innebär många kontakter både internt och externt och det är viktigt att upprätthålla en god relation med allmänheten, politiken, andra fastighetsägare, verksamhetsutövare, avtalsparter och myndigheter. 
Arbetet innebär att du förväntas arbete mycket självständigt samtidigt som du har många kontakter med andra. 

Exempel på arbetsuppgifter:
- Bereda förvärv och försäljningar av mark
- Bevaka markanvändningen och hantera olovligt ianspråktagande av mark
- Fakturera i Vitec
- Företräda kommunen som markägare i lantmäteriförrättningar
- Förhandla om och upprätta markupplåtelser så som nyttjanderätter, arrenden, servitut och tomträtter.
- Hjälpa andra enheter och projekt med markåtkomst för deras behov
- Kontakt med intressenter så som medborgare, grannar, sakägare, arrendatorer med mera. 
- Kontinuerlig förvaltning av löpande avtal
- Omförhandla tomträtter. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning som lantmätare, jurist eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du ska ha flera års erfarenhet av markförvaltning, goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt en van användare av Officepaketet. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har arbetat med Vitec eller fakturering i andra program. Även tidigare  arbete inom politiskt styrd organisation är meriterande. 

Övrigt  • Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com

  • Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.

  • Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.

  • Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.

  • Provanställning kan komma tillämpas enligt kollektivavtal.

  • Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av e-legitimation.

  • Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.

  • Inom de verksamheter där arbete med barn förekommer kräver arbetsgivaren in utdrag ur belastningsregistret innan tillsättning av tjänsten.

  • Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

  • Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: