Förskollärare

Beskrivning

Klockarebolets förskola ligger i ett lugnt område väster om Ytterby centrum. Förskolan har två avdelningar med barn i åldrarna ett till fem år. Leken har stor betydelse för barns utveckling och lärande och hos oss får barnen en trygg grund genom lek, glädje och ett lustfyllt lärande. 

Sektor Bildning och Lärandes vision är att alla barn och elever ska lyckas, någonting som är vägledande för alla våra verksamhetsområden och ska prägla vårt sätt att arbeta. I förskolan har vi valt att formulera detta som en förskola där alla har rätt att bli sitt bästa jag.

Som anställd inom förskolan i Kungälvs kommun får du tillgång till arbetskläder samt friskvårdsbidrag. Vi har gemensam kompetensutveckling som bidrar till ett gott samarbete och en god kvalitet på förskolorna i Kungälv. Just nu arbetar vi med inriktning Specialpedagogiskt perspektiv.

Arbetsuppgifter

På vår förskola vill vi ge barnen en trygg, utvecklande och trivsam miljö där grundläggande demokratiska värden råder och alla människors lika värden främjas. Hos oss får barnen möjlighet att växa och bli sitt bästa jag utifrån sina egna förutsättningar. Vi lägger stor vikt vid det sociala samspelet och kommunikation samt en verksamhet som är rolig, trygg, lärorik och lustfylld. 

Arbetet som förskollärare innebär att tillsammans med kollegor och barn utveckla verksamheten.
Läroplanens riktlinjer beskriver det särskilda ansvar du har när det gäller att utveckla normer och värden, lärandet, barns och föräldrars inflytande, samverka med skolan samt följa upp, utveckla och utvärdera verksamheten. 

Vi arbetar för en trygg miljö där alla barn, vårdnadshavare och pedagoger ska känna sig välkomna. Vi välkomnar dig till en av avdelningarna, som tillsammans med kollegor och barn utvecklar verksamheten där barnens intresse och behov kommer i första hand. 

Det systematiska arbetsmiljöarbetet är en viktig del på förskolan där alla förväntas vara aktiva. Vi har ett gott samarbete där alla är viktiga samspelare för en god arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

- Har förskollärarlegitimation

- Har god kunskap om barns utveckling och lärande

- Har förmåga att planera och organisera undervisningen så att den blir intressant och rolig för barnen

- Skapar trygghet och förstår och hanterar barnens individuella behov

- Har lätt för att kommunicera med barn, föräldrar och kollegor

- Är positiv, samarbetsinriktad och flexibel, tycker om att utmanas, tänka nytt, diskutera och reflektera tillsammans med dina kollegor

- Är självständig, ansvarstagande, tar initiativ och har en god struktur och kvalitet i ditt arbete

- Ser möjligheter, är nyfiken och kreativ

 

Välkommen med din ansökan!

Vi kommer hålla intervjuer fortlöpande under rekryteringsprocessen så vänta inte med din ansökan!

Övrigt  • Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com

  • Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.

  • Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.

  • Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.

  • Provanställning kan komma tillämpas enligt kollektivavtal.

  • Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av e-legitimation.

  • Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.

  • Inom de verksamheter där arbete med barn förekommer kräver arbetsgivaren in utdrag ur belastningsregistret innan tillsättning av tjänsten.

  • Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

  • Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: