Förskollärare sökes till Nordtags förskola

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Kungälvs förskolor har en gemensam vision som lyder: Barnen i Kungälvs kommuns förskolor får ta del av en lek- och lustfylld utbildning som vilar på demokratiska värden. Vi utmanar barnen och lägger grunden till ett livslångt lärande i en trygg och stimulerande miljö. En förskola där alla har rätt att bli sitt bästa jag.

På Nordtags förskola har vi en egen vision: På vår förskola ska alla få lov att vara sitt allra bästa jag, där god arbetsmiljö och lustfylld undervisning och lärande står i fokus.

Nordtags förskola ligger i ett naturnära område med skogen in på knuten. Förskolan har en stor fin gård med många möjligheter till lek och lärande för alla barn. Vi har 180 platser för barn uppdelade på fem hemvister i två plan. Maten lagas på plats i vårt kök där det arbetar två kockar och ett måltidsbiträde.

Vi arbetar mycket med allas rätt att kommunicera även om man inte har det talade språket och alla barngrupper ska ha tillgång till Alternativ och kompletterande kommunikation, AKK (till exempel bildstöd, Tecken som AKK, ritprat med mera). 

Som anställd i Kungälvs kommun deltar du kontinuerligt i kompetensutveckling där det finns utbildade lärledare som håller i detta. Just nu är vårt fokus att utveckla ett specialpedagogiskt perspektiv i utbildningen. Vår enhet har också digitalisering som ett fokusområde där det finns digitala lärspridare och IT-samordnare som stödjer detta arbete.

Du får som anställd i Kungälvs kommun friskvårdsbidrag och arbetskläder.

Arbetsuppgifter

I din roll som förskollärare har du ansvar för att planera och driva undervisning utifrån läroplanens mål och du ska tillsammans med ditt arbetslag följa upp utbildningen genom det systematiska kvalitetsarbetet som finns på enheten. 

Du ska vara självständig och flexibel med ett föränderligt synsätt och barnets bästa för ögonen!

Du ska drivas av att hitta nya och kreativa lösningar för att nå målen och vara drivande i att skapa undervisningstillfällen för och med barnen under dagen i alla situationer.

Du ska bidra med att vilja utveckla utbildningen på förskolan där barnen får en förskolvistelse fylld av lärandestunder i möten med andra människor på förskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad legitimerad förskollärare, gärna med några års erfarenhet av yrket. Du ska kunna ta ansvar för att planera och dokumentera undervisning. Du ska även ha erfarenhet av digitalisering samt goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av ditt BankID.
Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: