Lärare i fritidshem

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Varmt välkommen till oss på Sparråsskolan!

Vår fina skola ligger i direkt närhet till naturen vilket ger stora variationsmöjligheter i arbetet kring våra elevgrupper. Du kommer att arbeta i ljusa fräscha lokaler med öppna ytor, högt i tak och genomtänkt ljudmiljö. På skolan har vi eget tillagningskök och fullstor idrottshall. På vår skolgård finns det ett uteklassrum som vi nyttjar för såväl rastverksamhet som olika aktiviteter under skoldagen.

Det dagliga arbetet sker i nära samarbete med elevhälsan och vi arbetar sedan uppstart enligt modellen EHM. Ett pågående utvecklingsarbete som vi ser gett goda resultat.

All personal har ett gemensamt ansvar för alla elever. Tillsammans har vi i nuläget äran att ansvara för drygt 300 elevers lärande och utveckling. Vi arbetar idag i årskursarbetslag, där varje årskurs har ett eget fritidshem. 

Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas mot att även vara en mellanstadieskola. Detta läsår innebär det att mellanstadiet består av skolår 4. De kommande två läsåren kommer vi att utöka med en årskurs/läsår. Detta tills dess vi har hela 4-6 på skolan. Just nu pågår arbetet med att planera för kommande läsår. Som ett led i det arbetet söker vi redan nu dig som vill bli en i vårt härliga gäng och vara med och utveckla vår skola och våra fritidshem och skapa de bästa förutsättningarna för våra elevers lärande och utveckling.

Vi har sedan starten ht-17, arbetat intensivt med att skapa ramar och strukturer som stöttar oss i vårt arbete med att bygga den skola vi önskar för våra elever och det positiva arbetsklimat vi idag har. Vårt fokus är att ge eleverna den trygga bas de behöver för att utveckla kunskaper och förmågor som krävs i framtidens samhälle.

Som medarbetare hos oss på Sparråsskolan erbjuder vi dig:  

 • Möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av verksamheten
 • Ett distribuerat ledarskap
 • Fortbildning som bidrar till din och arbetsplatsens utveckling
 • Ett arbete där du kan utvecklas och växa
 • Ett positivt arbetsklimat där du får framföra din åsikt och bli lyssnad på.

Arbetsuppgifter

Vill du vara en del av en lärande organisation med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande? Vårt utvecklingsfokus just nu utgår från forskningsprojektet IBIS samt, då vi är i en tillväxtfas, arbetslagsutveckling. Vi tror på långsiktighet och fortsätter de kommande läsåren att utveckla och fördjupa dessa områden vidare. 

Du kommer både självständigt och tillsammans med kollegor, planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet. Tjänsterna är placerade i något av arbetslagen kring år 2 och 3.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • Har goda ledaregenskaper och förmåga att fånga och stimulera elevernas nyfikenhet och intresse för att lära, samt är lågaffektiv i ditt bemötande.
 • Har höga förväntningar på både elever och verksamhet samt en stark tilltro till att alla elever gör rätt om de kan.
 • Trivs med och har en vilja till nära samarbete med kollegor, där du ser möjligheter och tillsammans med arbetslag och övriga kollegor, tar ansvar för att lösa utmaningar i vardagen. 
 • Har ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att bygga goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor.
 • Har ett helhetsperspektiv på elevens utveckling och ser varje individ och dess förmåga i gruppsammanhang.
 • Är legitimerad lärare i fritidshem eller fritidspedagog. Gärna i kombination med ämnet slöjd. 

Självklart är du en kreativ och positiv kollega som tycker om att planera och utveckla verksamheten tillsammans med övrig personal.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare anställning
Omfattning: 100%
Tillträde:

Ansökan

Ansök senast: