Munkegärdeskolan 7-9 söker lärare/speciallärare till anpassad lärmiljö

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

På Munkegärdeskolan är alla våra ca. 400 elever i centrum. Vi arbetar för ett gott arbetsklimat som stimulerar elevernas motivation, ansvarstagande och lust att lära. Lärarna arbetar i arbetslag där mentorskap, planering, bedömning, utvärdering och analys av resultat är centrala delar. Det finns en bra sammanhållning och relation både mellan lärare/lärare och lärare/elev och en bra kommunikation mellan vårdnadshavare och skolan. Skolan arbetar med anpassade lärmiljöer för att möta elevernas behov och det är där som du kommer in i bilden. Vi vill bli bättre! 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig med bred ämneserfarenhet som vill arbeta med våra fina och trevliga elever på Munkegärdeskolan.

Du är engagerad och har ett positivt förhållningssätt. Du tycker om att undervisa och stimuleras av att se elever växa och lära sig nya kunskaper. Du finner olika lösningar kring elevernas enskilda och särskilda behov men kan även anpassa utifrån en grupps möjligheter och förutsättningar. 

I den anpassade lärmiljön planerar, genomför och utvärderas undervisningen i samarbete med  lärarkollegor och med specialpedagog. Du arbetar engagerat utifrån skolans styrdokument med tydliga mål i undervisningen samt vana att arbeta med digitala verktyg men erbjuder även en varierad undervisning. 

Formativ bedömning och återkoppling till eleverna är naturliga delar i din undervisning. Du är trygg med att eleverna känner en stor delaktighet och har ett reellt inflytande i din undervisning utifrån de möjligheter som eleverna har. Genom ett medvetet och strukturerat förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer bland våra elever. 

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med en bred ämnesbehörighet och har erfarenhet av att undervisa elever med olika förutsättningar och behov. Har du dokumenterad erfarenhet inom specialpedagogik eller liknande ser vi det som meriterande. 

Du har god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och värdegrund vilka genomsyrar ditt dagliga arbete. I samarbetet med dina kollegor förutsätter vi att du har en tydlig kommunikation och ett kollegialt arbetssätt. 

Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en studiero och en god lärandemiljö åt alla våra elever under hela deras skoldag. Du är van vid att planera och engagera eleverna i undervisning för att skapa delaktighet. Utifrån evidensbaserad forskning är du intresserad av att utveckla din undervisning och vara drivande i de forsknings- och utvecklingsarbeten som skolan påbörjat och arbetar med. Vi alla arbetar aktivt med elevhälsa och utgår från traumamedveten omsorg (TMO). Vi har även Kooperativt lärande som kompetensutveckling, vilket vi kommer fortsätta med. Under kommande år har vi även de nya kursplanerna att se fram emot och ett arbete kring Specialpedagogik för lärande.

Du är en person som är bra på att samarbeta och hitta lösningar men tar samtidigt stort eget ansvar. 

I den här rekryteringen är vi måna om att hitta rätt person för tjänsten och lägger därför stor vikt vid personliga egenskaper. 

Välkommen med din ansökan!

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: