Transportlärare till Mimers Hus Gymnasium

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Mimers Hus gymnasium invigdes 2004 och är en attraktiv gymnasieskola belägen i centrala Kungälvmed filialer för Bygg- och anläggningsprogrammet samt Fordons- och transportprogrammet/Transportinriktningen i Rollsbo industriområde. På skolan går idag cirka 1600 elever fördelade på 11 nationella program, såväl yrkesförberedande som studieförberedande och introduktionsprogram. På skolan arbetar cirka 180 personal som kännetecknas av ett stort engagemang och hög kompetens.

Vår målsättning och fokus är att alla ska lyckas. Skolan erbjuder bland annat idrottsprofil inom samtliga program och UF inom flertalet. Fordon- och Transportprogrammet med inriktning Transport examinerar årligen 20 (35 elever i år) elever. 2019 var vi av TYA utnämnd som en av åtta finalister till titeln Årets Transportskola.

Arbetsuppgifter

Undervisning: Du kommer att undervisa i olika ämnen och kurser inom Fordons- och transportprogrammet, årskurs 2 och 3. Det innefattar både praktiska och teoretiska moment, inklusive kurser som Yrkestrafik, Fordonskombinationer och Godstrafik.

Mentorskap: Du kommer att ha mentorsansvar för en grupp elever. Detta inkluderar att genomföra utvecklingssamtal, samverka med eleverna både internt och externt samt ha ett coachande förhållningssätt för att stödja deras skolsituation.

Planering och utvärdering: Du ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen. Detta innebär att skapa tydliga och konkreta mål, använda formativ bedömning och synliggöra elevernas lärande.

Arbetslagsarbete: Du är en aktiv och delaktig medlem i programmets arbetslag. Tillsammans med ditt lag initierar och driver ni frågor som rör utvecklingen av programmets strukturer och undervisning. Det kollegiala samarbetet är viktigt för att skapa en optimal lärandemiljö för eleverna.

Kvalifikationer

  • Du ska vara kunnig inom transportyrket.
  • Du ska vara väl insatt i transportbranschens arbetsrutineroch krav.
  • Du ska ha C och CE-behörighet samt kunskaper i Truck, lastbilsmonterad kran, hjullastare
    gods, ADR och YKB. Det är bra om du har praktisk erfarenhet av utbildning på de högre
    behörigheterna (C, CE).
  • Vi ser gärna att du är legitimerad lärare och förarprövare men det är inget krav.

Vi söker dig som har förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare, externa
samverkanspartners och kollegor. Du har förmåga att möta elever i komplicerade lärandesituationer och har ett tydligt ledarskap i klassrummet. Du har vana att arbeta med anpassningar och alternativa lärverktyg samt förmåga att se till elevernas styrkor och bygga på dem.

Du har erfarenhet och intresse av skolutveckling och kollegialt lärande, ser samarbete och samverkan som naturliga utgångspunkter i arbetet kring elever men även vana i att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av ditt BankID.
Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Tillträde:

Ansökan

Ansök senast: