Livsmedelsinspektör till Kungälvs kommun

Arbetsplatsbeskrivning

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv och oss på Miljöenheten!

Vi är idag 20 inspektörer som arbetar i smågrupper inom livsmedel, hälsoskydd, avlopp och miljöskydd. Vi behöver stärka upp med en person i livsmedelsgruppen så därför söker vi dig som vill arbeta med oss. Utöver inspektörer är vi också två registratorer och en miljöchef. Arbetsmiljön präglas av en god stämning och ett delat ansvar där vi alla försöker hjälpas åt. Tillsammans har vi lång erfarenhet och stor kompetens inom yrket som vi delar med oss av. Vi har stort engagemang och är motiverade i vårt arbete.

Vi arbetar aktivitetsbaserat i ljusa och fina lokaler med öppen planlösning.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten ingår exempelvis att planera kontroll, genomföra inspektioner/revisioner, utreda klagomål och misstänkta matförgiftningar, skriva rapporter/beslut samt att följa upp att avvikelser. Dessutom kommer du att utfärda olika myndighetsbeslut samt utföra annan ärendehantering relaterad till livsmedelskontrollen.

Vi arbetar både självständigt och i grupp. Inom gruppen har vi ett nära samarbete och delar på arbetsuppgifterna. Vi lägger stor vikt vid samsyn.

Beroende på din erfarenhet, kompetens och intresse kan tjänsten anpassas till viss del.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högre utbildning, tex livsmedelsagronom, miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig och lämplig. Erfarenhet av livsmedelskontroll och tillämpning av gällande lagstiftning är ett krav för tjänsten och vi ser gärna att den är flerårig.

Arbetsuppgifterna är till största del utåtriktade så du behöver fungera väl både som myndighetsperson och rådgivare till allmänhet och företag. I den rådgivande rollen kan du på ett professionellt sätt lämna information. Du är strukturerad och organiserar och planerar ditt arbete väl. Det är viktigt att du kan slutföra det du påbörjat och kan hålla deadlines.

Vi vill att du är tydlig i din kommunikation och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och är en van datoranvändare och behärskar Officepaketet väl. Tidigare arbete i ärendehanteringssystemet Vision/Miljöreda är meriterande.

I myndighetsrollen har du förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och ta beslut. Myndighetsrollen ställer också krav på en utpräglad känsla för integritet och att arbetet bedrivs rättssäkert. Du har en god social kompetens som bidrar till att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med våra verksamhetsutövare.

Som medarbetare har du bra kommunikations- och samarbetsförmåga och bidrar till den goda stämningen på enheten. För att lyckas i det här uppdraget ser vi att du har god initiativförmåga och tar ansvar för alla dina arbetsuppgifter, är orienterad mot resultat och utveckling med god helhetssyn och är trygg både i dig själv och i yrkesrollen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav. Miljöenheten använder kommunens poolbilar. Vi tillämpar årsarbetstid.


Övrigt
Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: