Måltidsbiträde med passion för mat och service

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Kungälv är en växande och spännande kommun i snabb förändring. Nu söker vi medarbetare till två av våra skolkök. Kanske vill just du vara med på vår resa framåt?

Kode skola ligger lantligt cirka 1,5 mil norr om Kungälv. På skolan går det ca 190 elever från förskoleklass till årskurs 2. Vi har även fritidsverksamhet fördelad på flera avdelningar. Skolan präglas av en positiv atmosfär där det visas omtanke och respekt. Här arbetar ett köksteam på 3 personer och då bemannar man även en liten förskola i närheten

Sandbacka skola ligger i övre Komarken i central Kungälv på skolan går det ca 350 elever från förskoleklass till årskurs 6 samt anpassad grundskola. Skolan har också fritidshem för de yngre barnen (årskurs F-3) och öppen fritidsverksamhet för de äldre barnen (årskurs 4-6).Här arbetar ett köksteam på 4 personer.

Båda skolorna är mottagningskök vilket innebär att lunchens huvudkomponenter såsom kött, fisk och vegetarisk tillagas i närliggande produktionskök. Mottagningsköken lagar och förbereder tillbehören till lunchen samt lagar frukost och mellanmål. Måltiderna är tillagad så långt det är möjligt från grunden med en strävan att mot att använda oss av säsongsanpassade färska råvaror. Det gröna köket ligger oss varmt om hjärtat och vi serverar dagligen ett växtbaserat lunchalternativ.

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för planeringen av det dagliga arbetet samt beställningar av livsmedel och andra varor som hör till köket. Det ingår även ekonomiansvar, resurshushållning och ett medvetet tänk vid inköp av matvaror från våra leverantörer.

Det dagliga arbetet består av tillagning av frukost, mellanmål och alla tillbehör till lunchen samt övriga i köket förekommande uppgifter såsom egenkontroll, disk och städning av köket. Som måltidsbiträde kommer du att ha en viktig roll i kommunikationen mellan skola och måltidsservice.

Du kommer att få möjligheten att långsiktigt arbeta med att utveckla hållbara måltider och måltidsmiljöer tillsammans med oss.

Kvalifikationer

Du skall ha gått Restaurang- och livsmedelsprogrammet eller motsvarande samt ha arbetat minst 3 år med matlagning och servering både i mindre och större mängder. Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift är ett krav.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av livsmedelsinköp och faktura hantering.

Kunskap i hantering av specialkost och olika former av livsmedelsöverkänslighet är ett måste i denna rollen.

Du behöver ha grundläggande IT-kunskaper eftersom vi arbetar mycket digitalt och det är meriterande om du har utbildning/erfarenhet från kostdatasystem.

Personen vi söker är en trygg och ansvarstagande medarbetare, som har professionellt förhållningssätt och ett vänligt bemötande mot såväl stora som små. Du har goda kunskaper som måltidsbiträde och har en vilja att medverka och utveckla vårt koncept för måltider inom skola. Du är lösningsfokuserad, positiv och en driven person med ambitioner och arbetsglädje!

Att ta ansvar och samarbeta med dina kollegor är en självklarhet för dig. En god portion humor och glimten i ögat är också mycket välkommet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Provanställning kan komma tillämpas enligt kollektivavtal. 
Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av e-legitimation. 
Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.
Inom de verksamheter där arbete med barn förekommer kräver arbetsgivaren in utdrag ur belastningsregistret innan tillsättning av tjänsten. 
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: