Miljö- och hälsoskyddsinspektör till Kungälvs kommun

Arbetsplatsbeskrivning

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv och till oss på Miljöenheten!

Vi är idag 20 inspektörer som arbetar i smågrupper inom livsmedel, hälsoskydd, avlopp och miljöskydd. Utöver inspektörer är vi också två registratorer och en miljöchef. Arbetsmiljön präglas av en god stämning och ett delat ansvar där vi alla försöker hjälpas åt. Tillsammans har vi lång erfarenhet och stor kompetens inom yrket som vi delar med oss av. Vi har ett stort engagemang och är motiverade i vårt arbete.

Vi arbetar aktivitetsbaserat i ljusa och fina lokaler med öppen planlösning.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är en visstidsanställning inom hälsoskyddsområdet med inriktning mot planerad tillsyn av exempelvis vårdboenden och bostäder. Du kommer även driva ett projekt om radontillsyn. I arbetsuppgifterna ingår också att handlägga inkommande ärenden samt ge information och vägledning till allmänheten och verksamhetsutövare.
Arbetet innebär att du självständigt planerar, genomför och följer upp inspektioner.

Inom gruppen har vi ett nära samarbete och delar på arbetsuppgifterna. Vi lägger stor vikt vid samsyn.

Tjänsten kan till viss del anpassas till din erfarenhet, kompetens och intresse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig högskole- eller universitetsutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller motsvarande. Erfarenhet av arbete som miljöinspektör är meriterande. Du bör ha erfarenhet av myndighetsutövning och tillämpning av gällande lagstiftning.

Du har en god social kompetens som bidrar till att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med våra medborgare. I en rådgivande roll kan du på ett professionellt sätt förmedla information. I myndighetsrollen krävs att du har förmågan att
göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och ta beslut. Du är strukturerad och kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har god datorvana.

Som medarbetare har du en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och deltar aktivt i samarbetet med andra. Du tar egna initiativ och är lösningsorienterad. Du har en god förmåga att arbeta självständigt, och att prioritera ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav, miljöenheten använder kommunens poolbilar. Vi tillämpar årsarbetstid.


Övrigt
Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: