Miljöskyddsinspektör till vår trevliga grupp, vikariat

Beskrivning

Vi erbjuder ett omväxlande och meningsfullt arbete med kompetenta och hjälpsamma kollegor. Utifrån erfarenhet kommer du själv ha möjlighet att vara delaktig och påverka gruppens arbete. Vi vill ha en unik kombination av självständighet och förmåga att kunna samarbeta. Kungälv är en mellanstor men växande kommun där mycket händer just nu. Här har du möjlighet att göra skillnad inom miljöområdet.

Här får du möjlighet till kompetensutveckling både genom erfarenhet, internt lärande och utbildningar. Stadshuset ligger centralt med bra kollektivtrafikförbindelser, kontoret är modernt och aktivitetsbaserat. Vi arbetar med årsarbetstid och erbjuds friskvårdsbidrag.

Enheten är organiserad så att du själv har stor möjlighet att planera, driva och följa dina ärenden. Vi arbetar med regelbundna samsynsmöten med kompetenta kollegor där gruppen gemensamt kommer fram till lämplig nivå, bedömning med mera. I denna tjänst ingår både kontors- och fältarbete och du har möjlighet till utvecklande och intressanta arbetsuppgifter. I våra externa kontakter arbetar vi för att använda motiverande samtal (MI). Miljöenheten består av 25 medarbetare varav åtta arbetar i miljöskyddsgruppen. Idag använder vi oss av ärendehanteringssystemet EDP Vision.

Arbetsuppgifter

Tjänsten kommer att innehålla både planerad tillsyn och handläggning av inkommande ärenden. De ansvarsområden som är aktuella är i första hand miljötillsyn på företag (C och U) och handläggning av värmepumpsärenden samt köldmedierapporter. Även klagomålsärenden kan bli aktuella. Tjänsten kan till viss del anpassas efter din erfarenhet och kompetens.

Du ska ha förmåga att kunna motivera, strukturera och komma till beslut. Du ska kunna vara pedagogisk och tydlig i din dialog med invånare och verksamhetsutövare. Du planerar, genomför och följer upp dina ärenden självständigt och i samarbete med din arbetsgrupp.

Kvalifikationer

Du ska ha lämplig högskole- eller universitetsutbildning inom miljö eller andra relevanta områden samt den juridiska kompetens som krävs. 

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet som inspektör, exempelvis inom miljöskyddsområdet. Det är även meriterande att du i myndighetsarbetet har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och ta beslut. 

Arbetsuppgifterna är delvis utåtriktade så du ska fungera väl både som myndighetsperson och rådgivare till allmänhet och företag. I den rådgivande rollen kan du på ett professionellt och tydligt sätt lämna information. Du ska kunna ta egna initiativ, sätta igång aktiviteter i samarbete med gruppen och uppnå resultat. 

Du har lätt att samarbeta med alla du kommer i kontakt med i din yrkesroll och har god social kompetens. Du deltar i vårt samsynsarbete och strävar mot miljöenhetens gemensamma mål. Du bidrar till att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med våra verksamhetsutövare och oss på miljöenheten. Du lyssnar, kommunicerar och löser eventuella konflikter på ett sakligt, konstruktivt och objektivt sätt. Du bidrar till den goda stämningen hos oss genom att vara engagerad och delaktig.

Du är bra på att utrycka dig i tal och skrift och att du har god datorvana samt behärskar Officepaketet. B-körkort är också ett krav.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetsgivaren kommer att efterfråga referenser i processen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt  • Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com

  • Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.

  • Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.

  • Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.

  • Provanställning kan komma tillämpas enligt kollektivavtal.

  • Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av e-legitimation.

  • Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.

  • Inom de verksamheter där arbete med barn förekommer kräver arbetsgivaren in utdrag ur belastningsregistret innan tillsättning av tjänsten.

  • Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

  • Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: