Miljöskyddsinspektör söks till en trevlig arbetsplats

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Välkommen till vår trevliga arbetsplats på miljöenheten!

Vi är idag 20 inspektörer som arbetar i smågrupper inom livsmedel, hälsoskydd, avlopp och miljöskydd. En av våra åtta handläggare i miljöskyddsgruppen kommer att arbeta med huvudsakligen verksamhetsutveckling framöver så därför har vi möjlighet att gå ut med en tjänst. Utöver inspektörer är vi också verksamhetsutvecklaren, två registratorer och en miljöchef på miljöenheten.

Vi arbetar aktivitetsbaserat i ljusa och fina lokaler med öppen planlösning men du erbjuds även att till viss del arbeta hemifrån om arbetsuppgifterna passar för det. Stadshuset ligger centralt med bra kollektivförbindelser. Vi har flextidsavtal och erbjuds friskvårdsbidrag. Kungälv är en mellanstor men växande kommun där mycket händer just nu. Här har du möjlighet att göra skillnad inom miljöområdet.

Arbetsmiljön präglas av en god stämning och ett delat ansvar där vi alla försöker hjälpas åt. Tillsammans har vi lång erfarenhet och stor kompetens inom yrket som vi delar med oss av. Vi har ett stort engagemang och är motiverade i vårt arbete.

Enheten är organiserad så att du själv har stor möjlighet att planera, driva och följa dina ärenden. Vi arbetar med regelbundna samsynsmöten med kompetenta kollegor där gruppen gemensamt kommer fram till lämplig nivå, bedömning e t c. I denna tjänst ingår både kontors- och fältarbete och du har möjlighet till utvecklande och intressanta arbetsuppgifter. Vi arbetar i ärendehanteringssystemet EDP Vision.

Vi erbjuder ett omväxlande och meningsfullt arbete. Utifrån erfarenhet kommer du själv ha stor möjlighet att vara delaktig och påverka gruppens arbete. Vi vill ha en unik kombination av självständighet och förmåga att kunna samarbeta. Här får du möjlighet till kompetensutveckling både genom att dela erfarenheter och gå på kurser/utbildningar.

Arbetsuppgifter

Tjänsten kommer att innehålla både planerad tillsyn och handläggning av inkommande ärenden. De tillsynsområden som är aktuella är i första hand lantbruk och andra U-verksamheter. Inkommande ärenden är främst bergvärmeansökningar, köldmedierapporter och klagomålsärenden inom miljöskyddsområdet. Tjänsten kan till viss del anpassas efter din erfarenhet och kompetens.

Du ska ha förmåga att kunna motivera, strukturera och komma till beslut. Du ska kunna vara pedagogisk och tydlig i din dialog med invånare och verksamhetsutövare. Du planerar, genomför och följer upp dina ärenden självständigt och i samarbete med din arbetsgrupp. 

Kvalifikationer

Krav på utbildning:

Du ska ha lämplig högskole- eller universitetsutbildning inom miljö eller andra relevanta områden samt den juridiska kompetens som krävs. Meriterande utbildning kan vara Agronom eller annan lantbruksinriktad utbildning

Krav på erfarenhet

Du ska ha minst 2 års erfarenhet av myndighetsutövning och tillämpning av gällande lagstiftning. Det är meriterande om du har erfarenhet inom lantbrukssektorn.

Krav på kunskaper

Du ska ha arbetat inom miljöbalkens område och ha tillämpat gällande lagstiftning inom ett eller flera områden.

Arbetsuppgifterna är delvis utåtriktade så du behöver fungera väl både som myndighetsperson och rådgivare till allmänhet och företag. I den rådgivande rollen kan du på ett professionellt sätt lämna information. Vi vill att du är bra på att utrycka dig i tal och skrift på svenska och att du har god datorvana och behärskar Officepaketet.

B-Körkort är ett krav. Vi använder kommunens poolbilar.

Personliga egenskaper:

I myndighetsarbetet har du förmågan att arbeta rättssäkert och göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och ta beslut. Du har god social kompetens och bidrar till att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med våra verksamhetsutövare och oss. Du lyssnar, kommunicerar och löser eventuella konflikter på ett sakligt och objektivt sätt. Du bidrar till den goda stämningen hos oss genom att vara engagerad och delaktig.

Förmågor och färdigheter som vi värdesätter är att du är självgående och strukturerad genom att du tar ansvar för dina uppgifter, planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Du har förmågan att hantera arbetstoppar och prioritera. Du håller tidsramar och driver dina processer vidare. Vi ser att du är mål- och resultatorienterad genom att du i ditt arbete styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.

Som medarbetare har du en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och deltar aktivt i samarbetet med andra. Det innebär bland annat att du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

 

 

  Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: