Nämndsekreterare till Kungälvs kommun

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Som nämndsekreterare i Kungälv ingår du i en grupp av nämndsekreterare som tillsammans hanterar kommunens samtliga nämnder, utskott, beredningar och fullmäktigemöten. Gruppen tillhör kommunkansliet som ansvarar för centrala stödprocesser såsom digitalisering och systemförvaltning, upphandling och inköp, juridik, arkiv, kommunikation, näringsliv, överförmyndarverksamhet, registratur och nämndadministration.

Arbetsuppgifter

I rollen fungerar du som specialist på de juridiska, organisatoriska och administrativa processer som tjänsten omfattar. Vi ger råd, service och internutbildning till tjänstepersoner och politiker, samt deltar på politiska sammanträden och presidieberedningar. Du upprättar kallelser och skriver protokoll med vårt digitala ärendehanteringssystem, public 360, som stöd.

I arbetet ingår bland annat kvalitetsgranskning av beslutsunderlag, ärendebevakning, planering av sammanträden och support gällande ärendeprocesserna. I tjänsten ingår också utveckling och omvärldsorientering inom området tillsammans med kommunens övriga nämndsekreterare. Arbetet innebär mycket kontakter med förtroendevalda, handläggare och i viss mån med media och medborgare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom samhällsvetenskap, juridik eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har goda kunskaper i kommunalrätt och kännedom om en myndighets ärendehantering samt vilka lagar som ska följas. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på en statlig, regional eller kommunal myndighet. Intresse och kunskap om samhällsfrågor är en förutsättning för att lyckas i rollen. Erfarenhet av digitalt ärende- och dokumenthanteringssystem samt erfarenhet av kommunalt nämndarbete är meriterande.

Som person är du serviceinriktad, strukturerad och noggrann. Du har integritet och har lätt för att samarbeta med olika kompetenser. Du är lösningsfokuserad, ansvarsfull och kan leverera i tid. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av ditt BankID.
Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: