HR-administratör

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Är struktur ditt mantra? Vill du utvecklas inom HR området? Har du tidigare arbetat med personal- och uppföljningsstatistik? Trivs du bland kunniga och positiva kollegor? Då kan det här vara uppdraget för dig!

Vi söker nu en HR-administratör till vårt HR team som vill hantera och utveckla de administrativa delarna av våra HR processer.

Inom HR ingår två enheter; Säkerhet och HR. Inom HR-enheten arbetar vi med att stödja organisationens behov i alla HR-relaterade frågor. I vårt övergripande uppdrag ingår att hantera och utveckla HR-arbetet för att stödja kommunens mål om tillväxt samt målet att det ska vara attraktivt att vara anställd i Kungälvs kommun. Vi arbetar i en aktivitetsbaserad kontorsmiljö med ny teknik. Du välkomnas till ett engagerat team bestående av HR-administratör, HR-specialister, HR-controller, förhandlingsansvarig samt HR-chef.

Arbetsuppgifter

Idag finns två HR-administratörer som ansvarar för olika områden men arbetar tätt tillsammans och täcker upp för varandra.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara regelbunden uppföljning, framtagning och kvalitetssäkring av personalstatistik för kommunens verksamheter kopplat till HR-området samt analys och kritiskt granskande av statistik utifrån ett HR-perspektiv. I tjänsten ingår också att ge administrativ support och vägledning till kommunens chefer inom våra olika verksamhetssystem. Du kommer också att tillhandahålla nyckeltal som beslutsunderlag för våra chefer och förtroendevalda politiker.

I arbetsuppgifterna ingår också hantering av Lagen om anställningsskydd, handläggning av kompetensförsörjningsinsatser, granskning av platsannonser, framtagning av informationsmaterial samt hantering av inkommande ärenden enligt Offentlighets- och sekretesslagen. Eftersom du kommer hantera personuppgifter både i våra personalsystem och vid utlämnande av allmänna handlingar är det viktigt att du har goda kunskaper om GDPR och sekretess. 

Övriga förekommande HR-administrativa arbetsuppgifter tillkommer såsom posthantering och arkivering, samt diarieföring av delegations- och tillsättningsbeslut. I uppdraget som HR-administratör har du en central roll då du stöttar hela förvaltningen.

På sikt kan uppdraget komma att formas utifrån dina kompetenser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en kandidatexamen via högskola eller universitet som Personalvetare eller liknande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har arbetat som HR-administratör inom offentlig sektor. Du behöver ha god teknisk förmåga och eftersom arbetet innebär mycket systemadministration är det meriterande om du har erfarenhet av våra personalsystem Personec Utdata, Hypergene och WinLas. För att trivas och må bra i uppdraget behöver du vara motiverad och intresserad av att arbeta med system, siffror och statistik.

Du behöver ha goda kunskaper inom arbetsrätt och Lagen om anställningsskydd. Du behöver även ha kunskap om hantering av personuppgifter. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • Framtagning samt uppföljning, analys och kvalitetssäkring av personalstatistik.
  • Systemadministrativt samt HR-relaterad support till chefer.
  • Dokumenthantering, arkivering och hantering av begäran av allmän handling.
  • Framtagning av platsannonser samt hantering av publicering i sociala medier.
  • Framtagning av informationsmaterial, såsom nyhetsbrev, handböcker och guider.
  • Handläggning av kompetensförsörjningsinsatser.

Uppdraget innebär ett stort eget ansvar och kräver att du är självgående i ditt arbete. Det är även viktigt att du har förmågan att självständigt planera och strukturera dina arbetsuppgifter. Som person är du noggrann, detaljorienterad, kvalitetsfokuserad samt har en god samarbetsförmåga. Du har lätt för logiskt och analytiskt tänkande och att hålla många bollar i luften.

Du har en mycket god förmåga att formulera dig väl på svenska i både tal och skrift, då du kommer att formulera texter. Du behöver också ha pedagogisk förmåga och tycker att det är stimulerande att vägleda andra. Vi vill också att du är serviceinriktad och deltar i att utveckla och förbättra rutiner och arbetssätt kring HR administrationen. För oss är arbetsglädje viktigt!

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper så arbetspsykologiskt test kommer att förekomma.

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av ditt BankID.
Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: