Koordinator för strategisk schemaplanering till vård- och omsorgsboende

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Som koordinator för vård- och omsorgsboenden har du en nyckelroll i schemaplanering där fokus är hållbar och ekonomisk planering med kvalitet och ekonomi för en trygg och säker omsorg. Du arbetar strategiskt och strukturerat för att nå de gemensamma målen med fokus på den långsiktiga och kortsiktiga resursplaneringen. Vid behov kan du behöva vara behjälplig i den operativa bemanningsplaneringen av vikarier vid oplanerad frånvaro såsom vid sjukdom eller vård av barn.

Du har din huvudsakliga arbetsplats på stadshuset i Kungälv där du ingår i ett nätverk med andra koordinatorer där ni tillsammans samordnar era processer, arbetsuppgifter, uppdrag och rutiner för hela verksamhetsområdet. Du leds av en chef men samarbetar och rapporterar till flera chefer inom verksamhetsområdet samt till andra funktioner så som ekonom, bemanningscontroller och administratörer.

Dina arbetstider är i huvudsak dagtid, måndag till fredag, men kvällstid kan förekomma. Sysselsättningsgraden är 100 % vilket motsvarar 40 timmar .

Arbetsuppgifter

Du arbetar i nära dialog med chefer och medarbetare för att, utifrån verksamhetens behov, färdigställda schema (diffkorrigering) med hänsyn till gällande lagar och avtal utifrån verksamhetens ekonomi. Du följer mål, policys, beslut och rutiner samt har en bred kontaktyta med flera olika chefer, administratörer, ekonomer och bemanningscontroller.

I dina arbetsuppgifter ingår det att:

  • Tillsammans med chef bevaka bemanningsbehovet för att kortsiktigt och långsiktigt optimera bemanningen.
  • Tillsammans med chef och bemanningscontroller följa upp och utvärdera bemanningsprocessen, se över bemanningsbehovet och schemat för att utveckla arbetet med planering och schemaläggning.
  • Delta i prognosmöten, kalla till möten med chef före och efter diffkorrigering, planera och leda möten i nära samarbete med chef och andra samarbetspartners samt inför möten ta fram statistik och förbereda underlag och presentationer.
  • Stödja medarbetare i schemaläggning och andra frågor kopplat till ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Som koordinator behöver du kunna arbeta strategiskt och strukturerat samt ha en analytisk förmåga. Du är noggrann och har ett öga för såväl detaljer som helhet. Du har ett professionellt förhållningssätt, gott bemötande, är kommunikativ, lyhörd och flexibel. Då kommunikation sker via mail, chatt, telefon och i dialog såväl med chef, omsorgspersonal, kollegor och andra samarbetspartners bör du ha en god kommunikativ förmåga och goda kunskaper i svenska språket. Du har förmåga att arbeta självständigt men också att kunna skapa relationer och samarbeta med andra. Du har ett intresse för bemanningsekonomi och kunskap om arbetstidsregler, arbetsmiljöfrågor och arbetsrätt.

Krav:

  • Gymnasieexamen med adekvat inriktning
  • Dokumenterad erfarenhet på minst 3 år med schema- och bemanningsplanering inom dygnet runt verksamhet
  • Goda kunskaper i svenska språket så du kan göra dig förstådd i både tal och skrift

Meriterande:

  • KY/YH utbildning inom personal och löneadministration eller ekonomi alternativt utbildning från universitet/högskola med inriktning social omsorg, personal, offentlig förvaltning eller annat som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Tidigare arbetslivserfarenhet från Multi Access / Time Care Planering och personalsystem.
  • B-Körkort.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Tester kan komma att användas i samband med rekrytering. 

Välkommen med din ansökan!

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av ditt BankID.
Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: