Planarkitekt till Kungälvs kommun

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Många människor vill komma till Kungälv för att bo och verka och vi söker nu en till planarkitekt som hjälper till att göra det möjligt! 

Till Kungälv har människor sökt sig i alla tider. Våra fästningar Bohus och Carlsten vittnar om platsens historiskt attraktiva läge och det har bestått och utvecklats med tiden - Kungälv är idag en av de kommuner som växer mest av alla i Sverige. Hos oss finns alla sorters uppdrag - riktigt stora, små, enklare, komplexa, i kustzon, på landsbygd, i stadskärnan, förtätning, omvandling och helt nytt. Du kan se fram emot stor variation och spännande utmaningar!

Vi inom Planenheten i Kungälv är idag ett ambitiöst, engagerat och glatt gäng på 15 personer. Teamkänslan är stor och vi tar alla ansvar för och bidrar till att vi levererar på våra uppdrag och ständigt utvecklas professionellt på olika sätt – och att vi har roligt när vi gör det! 

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att upprätta, driva och koordinera planbesked, detaljplaner, planprogram och andra utredningar. Planarbetet sker ofta som en del inom vår projektorganisation där du som planarkitekt driver och koordinerar planarbetet i samverkan med projektledare och projektgrupp från andra enheter och med andra kompetenser. Detta görs även ofta i samverkan med exploatörer och fastighetsägare. Professionellt och lyhört balanserar du olika intressen med uppdragets helhet i fokus.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen inom arkitektur, fysisk planering eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att jobba med detaljplanering och planprogram inom kommun då erfarenhet av och kompetent trygghet inom plan- och bygglagen (PBL) och myndighetsprocessen är något vi värdesätter högt. Meriterande är också erfarenhet av att arbeta i Geosecma.  

För att lyckas i rollen trivs du i samarbetet med kollegor med olika kompetenser och du har vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att lyhört leverera lösningar och nå uppsatta mål. Du är strukturerad vilket innebär att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt, självständigt och uthålligt sätt. I rollen som planarkitekt är du strategisk och har förmågan att se helheten. Du har också lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och är inte rädd för att ta initiativ. Tjänsten förutsätter svenska i tal och skrift. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av ditt BankID.
Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Tillträde:

Ansökan

Ansök senast: