Projektledare inom Samhällsbyggnad till Projektenheten, Kungälvs kommun

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Med ett attraktivt läge, nära till hav och natur, men också bara 20 minuters avstånd till storstadspulsen i Göteborg, planerar och bygger vi nu ett hållbart Kungälv för framtiden.

Projektenhetens uppdrag är att arbeta tvärsektoriellt i en för övrigt linjär organisation. Enheten är direktunderställd sektorchef för Samhälle och utveckling eftersom den stöttar hela sektorn. Projektenheten har i uppdrag att säkerställa genomförande av komplexa samhällsutvecklingsprojekt, följa upp pågående samhällsbyggnadsprojekt, samt upprätthålla och utbilda i vårt arbetssätt med projekt och portföljstyrning.

Nu söker vi ett långsiktigt tillskott av ytterligare en projektledare. Du kommer bli en del av ett erfaret och kompetent team som sitter i Kungälvs fina stadshus ihop med övriga medarbetare på sektorn. Bussen till Göteborg tar 20 min och går precis utanför dörren, i närheten ligger Kongahälla center, resecentrum och fina promenadstråk utmed älven. Vi hoppas att du vill vara med på vår resa!

Arbetsuppgifter

Som projektledare på Projektenheten ansvarar du för att driva stora och komplexa samhällsbyggnadsprojekt enligt kommunens projektarbetssätt, antaget investeringsprogram och mot de politiska uppdrag och mål som är ställda.

Projektledaren har ansvar för att leda ett team genom hela projektets livscykel, så väl framtagande av planprogram, detaljplan/er, markanvisning, avtal, upphandling, projektering och byggnation av infrastruktur/allmän plats/lokaler. Till din hjälp har du ett team av kunniga och engagerade medarbetare inom kommunen samt konsulter vid behov. Varje projekt består oftast av flera delprojekt; detaljplaner i olika skeden, byggnation av gata/allmän plats/lokaler. Du har det övergripande ansvaret, men har delprojektledare (planhandläggare, exploateringsingenjörer, byggprojektledare) som ansvarar för tid, ekonomi och kvalitet i respektive delprojekt.  

Som projektledare är du huvudansvarig för att projektet drivs utifrån den beställning som är gjord. Projektledaren ansvarar för att projekt- och effektmål uppnås, rapportera löpande till styrgrupp gällande framdriften av projektet och har stort fokus på ekonomi och tidplan. Vid behov håller projektledaren även föredrag i politiska instanser samt för allmänhet och externa parter.

På projektenheten finns flera erfarna projektledare samt portföljledare som stöttar varandra i projekten och utbyter erfarenheter. Detta skapar stor potential för utveckling i rollen som projektledare.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du både vara självgående och ha en god samarbetsförmåga. Du behöver ha ett brett samhällsutvecklingsintresse och kunna se helhetsperspektiv, vara relationsskapande, kommunikativ, affärsmässig, drivande och uthållig.

Du behöver även kunna hantera, ibland motstridiga, önskemål från flera parter internt/externt och ödmjukt kunna samordna parterna mot ett angivet mål. Du behöver därmed ha förståelse för olika parters drivkrafter och uppdrag.

Tjänsten innebär stort eget ansvar men samtidigt ingår projektledaren i ett team där alla hjälps åt för att tillsammans bygga det bästa för Kungälv.

Krav:

  • Högskoleutbildning på minst tre år med relevant inriktning.
  • Minst 5 års arbetserfarenhet från flera skeden i samhällsbyggnadsprocessen.
  • Kunna svenska språket flytande i tal och skrift.

Meriterande:

  • Ledarskapsutbildningar/ledarskapsuppdrag
  • Kunskaper i exploateringsekonomi
  • Kunskaper i entreprenadjuridik
  • Utbildning/certifiering inom Projektledning

 Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av ditt BankID.
Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Tillträde:

Ansökan

Ansök senast: