Informationssäkerhetssamordnare

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Om jobbet

Kungälvs kommun söker en informationssäkerhetssamordnare med ansvar för att samordna, följa upp och utveckla arbetet med informationssäkerhet i Kungälvs kommun.

Som informationssäkerhetssamordnare får du en självständig och utvecklande roll. Du fokuserar på det strategiska samt att stötta kommunens verksamheter i arbetet med att utveckla informationssäkerheten. Du samordnar och följer upp det operativa arbetet utifrån kommunens styrande dokument. Arbetet med informationssäkerhet omfattar att införa och förvalta administrativa regelverk såsom policys och riktlinjer samt stämma av organisationens efterlevnad av standarden SS/EN ISO 27001. Du arbetar som stöd för hela organisationen men också i nära dialog med säkerhetsenheten, kommunens jurister, dataskyddsombud och IT-organisation.  

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

  • Stödja informations- och systemägare vid informationsklassningar och riskanalyser.
  • Delta i arbete med incidenthantering och kontinuitetshantering.
  • Utbilda och sprida kunskap bland medarbetare.
  • Utarbeta underlag för kommunala styrdokument.
  • Omvärldsbevaka och följa utvecklingen inom området.
  • Genomföra uppföljning av det lokala informationssäkerhetsarbetet.
  • Årligen rapportera status i informationssäkerhetsarbetet

Kvalifikationer

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av informationssäkerhetsarbete. Du har examen från en relevant universitets- eller högskoleutbildning inom området för informationssäkerhet eller IT, eller motsvarande erfarenheter som bedöms likvärdiga. Du har också goda kunskaper om de lagar, föreskrifter och standarder som styr informationssäkerheten. 

Det är meriterande om du är certifierad inom informationssäkerhet.

Du har ett stort intresse för informationssäkerhet och har en vilja att utveckla området. Du är nyfiken samt har ett eget driv, är handlingskraftig och lösningsorienterad samt har ett analytiskt förhållningssätt. Du har ett strukturerat och strategiskt arbetssätt med förmåga att se helheten. Du är van att dokumentera och ta fram styrande dokument. Givetvis har du mycket hög IT-kompetens.

För att lyckas i rollen är du bra på att samarbeta och kan på ett pedagogiskt och övertygande sätt nå ut med budskap, engagera samt skapa delaktighet och förståelse för informationssäkerhet.

Om oss

Kungälvs kommun utvecklas och växer och det gör även Säkerhetsenheten. Enheten är placerade inom staben och vi arbetar med att stödja hela organisationens behov i säkerhetsfrågor. Vi arbetar i en aktivitetsbaserad, dynamisk arbetsplats med trevliga kollegor och fin arbetsmiljö.

Du kommer att vara en del av vårt engagerade team med fyra kollegor och en Säkerhetschef.

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: