Kungälvs kommun söker socialsekreterare till Vuxenenheten

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Vuxenenheten ingår i den samlade Myndighetsverksamheten inom sektor Trygghet och Stöd.

I Myndighetsverksamheten ingår enheterna; Mottagning, Verkställighet och placeringsenheten, Vuxen, Biståndsenheten SoL/LSS samt Barn, Ungdom och Familj.

Vi har som mål att våra brukare ska kunna erbjudas en tydlig, samordnad och effektiv process i kontakten med oss. Som ett led i att uppnå detta mål är vi placerade i kommunens stadshus med en kontorslösning som bygger på ett aktivitetsbaserat arbetssätt. På så sätt kan vi stärka effektiviteten samt stödja kommunikation och samarbete. I det ingår också IT-lösningar som främjar ett papperslöst arbetssätt.

Vuxenenheten handlägger ärenden från 18 år och uppåt. På enheten arbetar 9 socialsekreterare (7 med inriktning beroende/hemlöshet samt två som handlägger socialt boende) och en 1:e socialsekreterare under ledning av en enhetschef. 

Vill du bli en av oss och arbeta med något av det viktigaste och roligaste som finns? Skicka in din ansökan redan idag! 

Arbetsuppgifter

På grund av att en av enhetens medarbetare kommer att vara föräldraledig från 2023-12-01 behövs en vikarie under ett års tid. 

Du kommer att arbeta som socialsekreterare på Vuxenenheten. Där arbetar du med utredningar för vuxna (21 år och uppåt) utifrån anmälningar, ansökningar samt uppföljning i ärenden med insatser och vård utifrån Socialtjänstlagen (SoL) samt Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM). Vuxenenheten strävar efter att arbeta i enlighet med Nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård.

ASI (Addiction Severity Index) är implementerat på enheten och vi har datastöd via ASI-Net.

I det dagliga operativa individarbetet har socialsekreteraren metodstöd och arbetsledning av 1:e socialsekreterare som har lång erfarenhet av myndighetsutövning för den aktuella målgruppen.

Du erbjuds ett meningsfullt arbete med intressanta och utmanande arbetsuppgifter i en verksamhet som ständigt utvecklas utifrån brukarnas och samhällets krav. Du blir en del av en arbetsgrupp som präglas av ansvarstagande, generositet och höga ambitioner. Alla är en del av den gemensamma arbetsmiljön och har ett ansvar för att skapa trivsel på arbetsplatsen. Vi värderar samarbetsförmåga likväl som förmåga till självständigt arbete och vi bemöter människor på ett respektfullt sätt, ofta i svåra situationer. 

Kvalifikationer

Du har socionomexamen. Utbildning i ASI (Addiction Severity Index) är en merit.

Du har kunskap kring den lagstiftning som råder; Socialtjänstlagen (SoL) samt Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM). Du har god förmåga att samarbeta, arbeta flexibelt och självständigt samt har lätt att utrycka dig i tal och skrift.

Har du tidigare kunskap inom vårt dokumentationssystem Treserva är det en fördel. Likaså om du har erfarenhet av SAMSA.

Ditt arbete präglas av brukarfokus, gott bemötande samt omdöme och du har lätt för att fatta beslut. Du har god administrativ förmåga, är stresstålig samt har förmåga att skapa överblick och struktur i ditt arbete, även i akuta situationer. Du är också kommunikativ och lösningsorienterad i mötet med klienter, du ser möjligheter och är positiv i ditt arbete. Du har god samverkans- och samarbetsförmåga och har lätt för att bygga förtroendefulla relationer. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Körkort är ett krav. 

Urval sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av ditt BankID.
Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: 100%
Tillträde:

Ansökan

Ansök senast: