Barnsekreterarna i Kungälvs kommun söker en ny kollega

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Vi söker en ny kollega! Är det du?

Som barnsekreterare blir du del av en engagerad grupp med mycket god teamkänsla, högt i tak och där vi månar om varandra. Vår 1:e socialsekreterare har lång erfarenhet av arbete med barn och unga och ger ett gott stöd i det dagliga arbetet. Vi har ett nära samarbete med våra familjehemssekreterare som arbetar i samma lokaler.

Barn- unga och familjeenheten består av sex barnsekreterare, tolv utredande socialsekreterare, tre 1:e socialsekreterare samt en enhetschef. På enheten arbetar vi med utredningar och insatser för barn och ungdomar 0-18 år samt ensamkommande barn 0-21 år.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt, utvecklande och varierande arbete på en trevlig arbetsplats. Vi har ett öppet kontorslandskap vilket möjliggör ett nära samarbete både inom och mellan enheterna. Du får metodstöd, både enskilt och tillsammans med gruppen, samt extern processhandledning. Du ges möjlighet till distansarbete och får friskvårdbidrag. Kompetensutveckling uppmuntras genom exempelvis Yrkesresan och andra fortlöpande utbildningar.

Vi värdesätter vår gemenskap högt. Vi prioriterar både gemensamma möten, fikastunder och fredagsfrukostar. Vi är en påhittig grupp som tycker om att hitta på aktiviteter både på och utanför jobbet.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i barnsekreterargruppen ansvarar du för den vård vi ger till barn och ungdomar placerade i familjehem, både enligt SoL och LVU. Du följer upp vården genom regelbundna samtal med barnen, föräldrarna och familjehemmen. Du har också kontakt med andra professioner så som skola och hälso- och sjukvård. Dokumentation är en stor del av arbetet och vi skriver bland annat uppföljningar, utredningar och journaler. Arbetet innebär också att bedöma och planera hur kontakten mellan barnet och barnets nätverk ska se ut.

Placeringarna och insatserna följs upp enligt gällande riktlinjer och lagstiftning samt utifrån BBIC. Samtliga på enheten utbildas i Signs of Safety, och vi ser det viktigt att du delar en grundsyn som till stor del handlar om delaktighet och samarbete med familjerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, gärna med erfarenhet från myndighetsutövning inom området barn och unga. Vi vill att du har ett tydligt barnperspektiv i ditt arbete och att du ser det som självklart att barn ska vara delaktiga utifrån deras förutsättningar, ålder och mognad.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och i din yrkesroll, är strukturerad samt har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du behöver både kunna samverka och jobba självständigt. Att utföra ett kvalitativt och rättssäkert arbete behöver vara viktigt för dig. Vi värdesätter egenskaper som prestigelöshet, flexibilitet och ödmjukhet men lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Har du utbildning i Signs of Safety är det meriterande. Att bidra till utvecklingsarbete ser vi som en självklarhet. Det är nödvändigt att du har inställningen att det är viktigt att arbeta för ett nära samarbete med våra familjer och deras såväl privata som professionella nätverk.

Organisationen

Sektor Trygghet och Stöd är indelat i sex verksamhetsområden där ett verksamhetsområde är Myndighet. I kommande organisationsförändring blir verksamhetsområdena fyra till antal med en samlad individ- och familjeomsorg. Vi ser fram emot ett samordnat och mer nära arbete tillsammans med våra utförande enheter och att förbereda oss inför den nya socialtjänstlagen.

Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att du ska börja jobba hos oss!

Intervjuer kommer ske fortlöpande under rekryteringsprocessen.

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Provanställning kan komma tillämpas enligt kollektivavtal. 
Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av e-legitimation. 
Innan eventuell anställning kräver vi att giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd uppvisas.
Inom de verksamheter där arbete med barn förekommer kräver arbetsgivaren in utdrag ur belastningsregistret innan tillsättning av tjänsten. 
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: