Socialsekreterare för handläggning av socialt boende

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Samlad myndighetsverksamhet för socialtjänsten är ett eget verksamhetsområde i sektor Trygghet och stöd. På myndighet ingår Mottagningsenheten, Vuxenenheten, Barn- unga och familjeenheten, Stöd och försörjningsenheten samt Biståndsenheten.

Vuxenenheten i övrigt består av myndighetsutövning för missbruk/beroende, hemlöshet, socialpsykiatri samt våld i nära relation. På enheten arbetar 15 engagerade medarbetare som brinner för sina respektive målgrupper. Gruppen har en god sammanhållning och man värdesätter att tillsammans med humor, hög kompetens och nyfikenhet ta sig an arbetets utmaningar. Vi tar alltid hjälp av varandra och stöttar varandra i vått och torrt.

Arbetet med socialt boende i Kungälv har omorganiserats under 2022 då vi har sett att vi behöver ta oss an frågan på ett annat sätt. Detta kommer bland annat att innebära att du som socialsekreterare kommer att ha goda möjligheter att vara med och påverka arbetssätt, som till exempel kommunens vräkningsförebyggande arbete.

Ni kommer att vara två kollegor som arbetar tillsammans med socialt boende. Den ena tjänsten är en tillsvidaretjänst och den andra kommer att inledningsvis att vara ett vikariat för en föräldraledig kollega under 18 månader. Därefter får arbetsgivaren ta ställning om hur behovet ser ut under andra halvåret av 2024.

Det som är bra att veta om du är bosatt i annan kommun är att Kungälv från augusti 2023 kommer att ingå i samma zon inom Västtrafik som Göteborg Stad, zon A. Du kan därtill förmånligt köpa årskort genom arbetsgivaren. Kungälv erbjuder därtill semesterväxling (växla semesterersättningen mot fler semesterdagar) samt friskvårdsbidrag.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består i att handlägga ansökningar om bostadsanskaffning utifrån Socialtjänstlagen samt omprövning och uppföljning av kommunens sociala kontrakt, jourkontrakt och hyresgarantier.

På tjänsten arbetar du nära boendesekreteraren som är organiserad inom verkställigheten inom Verksamhetsområde Sociala resurser. Vi har under 2022 utvecklat ett utförarled då man arbetar i team tillsammans med myndighet för att uppnå goda resultat. 

Kvalifikationer

Vi vill att du har socionomexamen.

Det är meriterande om du har utbildning och kunskaper gällande Hyreslagen. Om du tidigare arbetat som boendesekreterare eller på annat sätt arbetat med myndighetsutövning inom socialt boende är detta också meriterande. Därtill är det bra om du har arbetat med vuxna personer med missbruksproblematik och/eller psykiatriska funktionsnedsättningar

Det är en fördel om du tidigare har arbetat i Treserva då detta är vårt verksamhetssystem.

Som person är du initiativtagande och självgående. Du har god samarbetsförmåga och arbetar strukturerat. Ditt arbete präglas av en helhetssyn.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen att söka jobb hos oss!

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: