Socialsekreterare till barn och unga

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Barn, unga och familjeenheten ingår i den samlade myndighetsverksamheten inom sektor Trygghet och Stöd. I Myndighetsverksamheten ingår förutom vi Mottagning, Verkställighet- och placering, Vuxen, Bistånd, Stöd- och försörjning samt Administration.

Vi har som mål att våra brukare ska kunna erbjudas en tydlig, samordnad och effektiv process i kontakten med oss och som ett led i det är vi placerade i kommunens Stadshus som har en kontorslösning som bygger på ett aktivitetsbaserat arbetssätt. 

På Barn, unga och familjeenheten arbetar vi med barn och unga 0-18 år och deras familjer samt ensamkommande barn 0-20 år.

Enheten består av tjugo socialsekreterare som är indelade i tre grupper varav tolv utredande socialsekreterare, sex socialsekreterare som arbetar med placerade barn och fyra som arbetar med familjerätt. På enheten arbetar också tre erfarna och kompetenta 1:e socialsekreterare och en enhetschef. Det finns ett nära samarbete med familjehemssekreterare och öppenvård.

Två av våra duktiga socialsekreterare ska nu gå vidare till annat; en till ett annat uppdrag och en går på föräldraledighet. Vi söker därför efter två nya kollegor; en tillsvidaretjänst och ett vikariat. Är du redo för ett spännande, utmanande och utvecklande arbete tillsammans med ett gott gäng på Barn, unga och familjeenheten? 

Du kommer att ingå i en av de två utredningsgrupperna på enheten. Du får nära arbetsledning och dagligt stöd via våra 1:e socialsekreterare. Förutom individuellt stöd kommer du ha kontinuerlig metod både enskilt och i grupp samt extern processhandledning tillsammans med kollegorna.

På Barn, unga och familjeenheten, som är en relativt nystartad enhet, är det ett gott grupp- och arbetsklimat med andan av gemenskap. Arbetsplatsen har mycket trevliga, kompetenta och ansvarstagande arbetskamrater där såväl humor, prestigelöshet och omsorg om varandra är viktiga delar.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som utredande socialsekreterare med barn och ungdomar 0-18 år och deras familjer. Det innebär att du enligt gällande lagstiftning ska utreda och bedöma individuella behov och resurser samt följa upp de beviljade insatserna för de unga.

Vi arbetar aktivt med att implementera förhållningssättet Signs of Safety inom hela barnavården i Kungälv. Samtliga på enheten utbildas i Signs of Safety och vi ser det viktigt att du delar den grundsynen, som till stor del handlar om delaktighet och samarbete med familjerna. Genom Signs of Safety är familjen och det privata nätverket våra viktigaste samarbetspartners. Vi har även en intern öppenvård som vi har ett nära och viktigt samarbete med. 

Vi erbjuder dig ett meningsfullt, utvecklande och varierande arbete på en trevlig arbetsplats.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och det är önskvärt att du har erfarenhet från myndighetsutövning inom området barn och unga. Vi vill att du har ett tydligt barnperspektiv i ditt arbete och att du ser det självklart att barn ska vara delaktiga utifrån deras förutsättningar beroende på ålder och mognad.

Att utföra ett kvalitativt och rättssäkert arbete behöver vara viktigt för dig. Har du utbildning i Signs of Safety är det meriterande. Att bidra till utvecklingsarbete ser vi som en självklarhet. Det är nödvändigt att du har inställningen att det är viktigt att arbeta för ett nära samarbete med våra familjer och deras såväl privata som professionella nätverk. Erfarenhet av verksamhetssystemet Treserva är önskvärt. 

Vi söker dig som är trygg i dig själv och i din yrkesroll, är strukturerad, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt tycker om både att samverka och att vid behov jobba självständigt. Vi värdesätter egenskaper som prestigelöshet, flexibilitet och ödmjukhet och med en nyfiken och inlyssnande hållning. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

När sökande erbjudits anställning ska registerutdrag från polisens belastningsregister uppvisas.

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: