Specialpedagog till Thorildskolan

Arbetsplatsbeskrivning

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Thorildskolans verksamhet präglas av nyfikenhet och lust till lärande. Hos oss står eleverna i centrum, de är själva med och påverkar sin skola och skolgång. Vi har ett demokratiskt förhållningssätt som utgår från elevens förutsättningar. För oss är det viktigt att eleverna blir utmanade i sitt lärande och äger sin kunskapsutveckling. Vi är en skola i framkant och grundar vårt arbete på aktuell forskning.

Tillsammans skapar vi en trygg miljö där allas lika värde utgör grunden i verksamheten. Våra olikheter är en styrka och en tillgång. Elever, vårdnadshavare och skolpersonal samarbetar mot tydliga gemensamma mål för att varje elev ska trivas och utvecklas

Vår verksamhetsidé för Thorildskolan är också vår ambition; att erbjuda eleverna en utbildning som ger dem en så bra grund som möjligt inför framtiden. Lärande är en rolig, utmanande och ständigt pågående process. En grundpelare i vår verksamhet är våra värdegrundsord:
THORILD = Trygghet, Hänsyn, Omtanke, Respekt, Inflytande, Lyhördhet, Delaktighet.
Thorildskolan är en nyrenoverad 7-9 grund- och grundsärskola som är placerad i centrala Kungälv. Skolan ligger nära Kungälvs resecentrum, ca 20 minuter med buss från Göteborg. På skolan finns ca 480 elever och drygt 50 personal som är organiserade i tre arbetslag. Skolans elevhälsoteam består av specialpedagoger, speciallärare, kurator, SYV och skolsköterska. Vi vill nu utöka elevhälsan med ytterligare en specialpedagog och hoppas att du vill vara en del av vår drivande elevhälsa.

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta som specialpedagog i årskurs 7-9. I nära samarbete med skolledning, skolans elevhälsoteam och övrig personal kommer du vara med att vidareutveckla vår verksamhet. Du kommer att arbeta med fantastiska kollegor i elevhälsoteamet och på skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad specialpedagog. Som specialpedagog ser vi att du är driven, engagerad, strukturerad, flexibel och ser samarbete som en självklar förutsättning för verksamhetens utveckling. Vi vill att du är en person som i alla situationer tar elevens perspektiv och hävdar läroplanens värdegrund.

Som specialpedagog har du, tillsammans med skolans rektor och elevhälsoteam, det övergripande ansvaret för det förebyggande och hälsofrämjande arbetet kring skolans elever. Vi förväntar oss att du, tillsammans med övriga specialpedagoger, driver elevhälsoarbetet utifrån skolans behov och hjälper skolan att ligga i framkant gällande elevhälsoarbetet.

Elevhälsoteamet har ett nära samarbete med de olika arbetslagen på skolan och du kommer att arbeta främst på organisations-, gruppnivå, men även på individnivå. I din roll bidrar du med din kompetens för att kartlägga lärmiljöer, förmågor och framgångsfaktorer och utveckla det långsiktiga arbetet på skolan utifrån elevernas behov. Du har goda kunskaper om kompensatoriska hjälpmedel för elever i behov av stöd och är uppdaterad på aktuell forskning inom området. Du förväntas vara väl förtrogen med gällande styrdokument och har god datorvana. Ett positivt förhållningssätt är viktigt för oss och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Övrigt
Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde efter överenskommelse under vårterminen 2022.

Ansökan

Ansök senast: