Stödpedagog med verksamhetsansvar LSS/Funktionshinder

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Som stödpedagog arbetar du brukarnära och skall tillsammans med övriga kollegor verkställa insatser enligt LSS-beslut. Du kommer ingå i din personalgrupp samt i ett nätverk för samtliga stödpedagoger inom helheten i funktionshinder i Kungälvs kommun. 

Du kommer att arbeta nära enhetschef och företrädesvis dagtid med grundplacering på Blå Husets dagliga verksamhet och ha verksamhetsansvar.

Kungälvs kommun använder Time Care planering som schemaläggningssystem där scheman är påverkningsbara för medarbetarna utifrån verksamhetens behov. Tjänstgöringen kan i senare skede komma att innebära arbetstid även kväll, varannan helg och eventuellt jour, på schema.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som stödpedagog hos oss innebär att ha ett särskilt ansvar, att tillsammans med enhetschef utveckla och driva den pedagogiska verksamheten framåt och vara ett stöd för övrig personal. Du skall bidra med fördjupade kunskaper genom att vägleda och reflektera i förhållningssätt samt bemötande i det brukarnära arbetet. Du skall lyfta och utveckla den pedagogiska dialogen vid möten samt brukarkonferenser. Du skall även bistå med fördjupade kunskaper kring dokumentation genom att vid behov stötta samt vägleda personalen i att skriva rutiner, daganteckningar och genomförandeplaner i Treserva mm.

Du skall genomföra ditt arbete professionellt och med ett pedagogiskt förhållningssätt ge stöd och omsorg i alla vardagliga situationer. Målet är att ha brukaren i centrum dygnet runt. Vi arbetar utifrån lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Som stödpedagog arbetar du med att stödja och motivera individen till ökad självständighet, som bygger på individens resurser och förmågor. En viktig del i arbetet är dokumentation. Det ingår också att kunna samarbeta med brukarens nätverk och andra samarbetspartners på ett professionellt sätt, även i olika externa nätverk. Du kommer att hålla i vissa verksamhetsmöten och interna utbildningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har 60 högskolepoäng eller 200 yrkeshögskolepoäng inom relevant område. Utbildningen skall ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning. Du har kunskaper och erfarenhet kring att arbeta med autism, funktionsvariationer, utmanande beteende, lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik, kognitivt stöd och AKK.

Arbetet kräver att du har god kommunikation och samarbetsförmåga, en öppenhet inför förändringar och erfarenhet av att arbeta målinriktat. Arbetet kräver goda datakunskaper och god kunskap i Svenska språket. Som person skall du vara tydlig i ditt kroppsspråk, ha god fysisk och psykisk kondition. Det är viktigt att du har ett gott bemötande och ett reflekterande förhållningssätt. Körkort kan komma att vara ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: