Stödpedagog

Arbetsplatsbeskrivning

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Vi söker stödpedagog till vår LSS Verksamheter med grundplacering på gruppbostad. Kungälvs kommun samplanerar våra arbetspass på boende och daglig verksamhet. Du kommer få en grundplanering på en gruppbostad men kommer även schemaläggas på andra enheter. Närmare presentation sker vid intervju.

Arbetsbeskrivning

Som stödpedagog arbetar du brukarnära och skall tillsammans med övriga kollegor verkställa insatser enligt LSS-beslut. Genom ett professionellt arbete och ett pedagogiskt förhållningssätt ge stöd och omsorg i alla vardagliga situationer. Målet är att ha brukaren i centrum dygnet runt. Vi arbetar utifrån lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Som stödpedagog arbetar du med att stödja och motivera individen till ökad självständighet, som bygger på individens resurser och förmågor. En viktig del i arbetet är social dokumentation. Det ingår också att kunna samarbeta med brukarens nätverk och andra samarbetspartners på ett professionellt sätt.

Som stödpedagog har du ett särskilt ansvar att tillsammans med enhetschef utveckla och driva den pedagogiska verksamheten framåt som ett stöd för övrig personal. Du skall bidra med fördjupade kunskaper genom att vägleda och reflektera i förhållningssätt samt bemötande i det brukarnära arbetet. Lyfta och utveckla den pedagogiska dialogen vid möten samt brukarkonferenser. Bistå med fördjupade kunskaper kring dokumentation genom att vid behov stötta samt vägleda personalen i att skriva rutiner, daganteckningar och genomförandeplaner i Treserva. Du kommer ingå i en personalgrupp samt nätverk för samtliga stödpedagoger.

Kungälvs kommun använder Time Care planering som schemaläggningssystem. Påverkningsbara scheman för medarbetarna utifrån verksamhetens behov. Tjänstgöringen kan innebära arbetstid dag, kväll, helg och sovande jour.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har 60 högskolepoäng eller 200 yrkeshögskolepoäng inom relevant område. Utbildningen skall ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning. Du har kunskaper och erfarenhet kring att arbeta med autism, funktionsvariationer, utmanande beteende, lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik, kognitivt stöd och AKK.

Arbetet kräver att du har god kommunikation och samarbetsförmåga, en öppenhet inför förändringar och erfarenhet av att arbeta målinriktat. Arbetet kräver goda datakunskaper och god kunskap i svenska språket. Som person skall du vara tydlig i ditt kroppsspråk, ha god fysisk och psykisk kondition. Det är viktigt att du har ett gott bemötande och ett reflekterande förhållningssätt. Körkort är ett krav inom vissa verksamheter.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: