Sommarvikarier till vård och omsorg

I Kungälv mäts inte storheten i meter utan i det vi drömmer om, satsar på och åstadkommer tillsammans. Här finns ambitioner, stora hjärtan och visioner. I Kungälvs kommun finns spännande och viktiga yrken där du gör skillnad i människors vardag varje dag. Det är det som är storheten. Välkommen till Kungälv!

Beskrivning

Vi söker nu sommarvikarier och timvikarier till hemtjänsten, Personlig assistans, vård och omsorgsboende, korttidsboende och LSS/Funktionshinder

Vi söker nu vårdbiträden, undersköterskor personliga assistenter och stödassistenter. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet men en vilja att göra skillnad och skapa livskvalitet för andra människor.

Vill du göra skillnad och en insats som är betydelsefull?

Då passar du hos oss!

Sommarersättning
Du som arbetar som semestervikarie hos oss har möjlighet att få ett engångsbelopp beroende på hur många veckor du arbetar sammanhängande under veckorna 25-34. Du behöver arbeta minst 5 sammanhängande veckor för att ta del av sommarersättningen.

Skriv i din ansökan vilka veckor du kan jobba och om du vill jobba på schema eller på timmar. Möjlighet finns att fortsätta arbeta även efter sommaren.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett arbete där du gör skillnad och skapar livskvalitet för andra människor - varje dag. Dina arbetsuppgifter innebär att ge omsorg, hjälp och stöd till kunderna utifrån deras individuella behov. Det är viktigt att vara lyhörd för kundens behov och kunna möta hen på ett så bra sätt som möjligt. Vi värdesätter att du är positiv, ansvarstagande och flexibel. Du kommer att arbeta med kunden, anhöriga och kollegor därav är det av vikt att du har lätt för att samarbeta i grupp. Vi vill också att du har stor empatisk förmåga, är lyhörd och har lätt för att kommunicera. Vår verksamhet bedrivs dygnet runt årets alla dagar. Ob-ersättning och semesterersättning tillkommer din givna timlön.

Hemtjänst

I hemtjänsten har du ett meningsfullt, socialt och omväxlande arbete här arbetar du om vårdbiträde eller undersköterska. Du träffar brukarna i deras hem och vardag. Hemtjänsten arbetar med planerade besök hemma hos brukarna, i form av omsorgs- och serviceinsatser. Det handlar exempelvis om morgonhjälp, förflyttning, frukost, dusch, toalettbesök, klädvård, städning, kvällshjälp, promenader, tillsyn och inköp. Det kan också handla om avlösning och ledsagning till och från sjukhus, rehab och vårdcentral.

Trygghetslarmet dag och kväll har som huvuduppgift att svara på och åtgärda inkommande larm. Trygghetslarmet nattetid (nattpatrullen) utför i huvudsak planerade besök men hjälper också till med larmåtgärder vid behov. Vid arbete på trygghetslarmet krävs det att du känner dig bekväm att röra dig ute i Kungälv ensam nattetid och att du har B-körkort.

Personlig assistans

Som personlig assistent ger du våra brukare stöd i allt från personlig omvårdnad till fritidsaktiviteter. Du arbetar i brukarens egna hem. Egenskaper som lyhördhet och att du kan ta initiativ är viktigt för att stödja brukaren i vardagen. Du är delaktig utifrån brukarens behov och önskemål. Rollen som personlig assistent ställer höga krav på ansvarstagande och förmågan att skapa goda relationer. Vid behov kan alternativ kommunikation användas, tex tecken som stöd.

Vård och omsorgsboende

Vi har sju olika boenden, som är placerade runtom i Kungälvs kommun, med inriktningarna demens, somatik och psykiatrin här arbetar du som vårdbiträde eller undersköterska. Ett av boendena är ett korttidsboende som är organiserat direkt under Hälso- och sjukvårdsverksamheten här krävs antingen lång erfarenhet eller utbildning inom vården. Hos oss är hygienrutiner viktiga då vi arbetar med nära vård och omsorg. Här arbetar du sällan ensam utan ingår i arbetsgrupp.

LSS/Funktionshinder

Som stödassisten kan du jobba på någon av våra 35 olika verksamheter, det är gruppbostäder och dagliga verksamheter. Här arbetar du med vuxna personer med någon form av funktionsvariation, antingen i deras hem eller på deras dagliga sysselsättning. LSS verksamheterna utgår från individens personliga beslut om insatts. I våra verksamheter är det vanligtvis krav på körkort. Du behöver behärska svenska språket för att kunna kommunicera med olika former av AKK. Det är även nödvändigt att ha en god psykisk och fysisk konditions samt ha ett lågaffektivt bemötande och ett pedagogiskt förhållningssätt.

 

Kvalifikationer

Du skall vara minst 18 år

Din personlighet är viktig för oss och vi vill att du har ett professionellt bemötande gentemot brukare, anhöriga och kollegor. Du främjar en god arbetsmiljö, är flexibel och bra på att samarbeta. I arbetet krävs noggrannhet, lyhördhet och att du kan ta emot delegering av hälso-och sjukvårdsinsatser. Vidare är du positiv, engagerad, prestigelös och tycker det är roligt att arbeta självständigt och i grupp.

I dina arbetsuppgifter ingår att dokumentera och kommunicera med olika parter vilket kräver att du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Då dator används som ett arbetsredskap behöver du ha god datorvana.
Arbetet kräver att du har en god fysisk förmåga.

Har du erfarenhet av arbete inom omsorg är det meriterande.

B-Körkort och att kunna cykla är meriterande

 

För mer information om alla våra verksamheter: Jobba som vikarie - kungalv.se

 

Övrigt


Ansökan tas endast emot digitalt via kungalv.varbi.com.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kungälvs kommun har upphandlade avtal.

Ansökan

Ansök senast: