Höstlovsjobb - sång, musik & skådespel

Arbetsplatsbeskrivning

• Bohus Fästning är ett av Kungälvs finaste landmärken med över 700 års historia. Ett av Bohus fästnings mål är att sprida och förvalta vårt gemensamma kulturarv.

På höstlovet, för femte året i rad, arrangerar vi Nordiska väsen som fokuserar på sagor och berättartraditioner. Årets program innehåller alltifrån dramatiserade barnguidningar till improvisationsteater och plattbrödsbakning. Vi behöver därför anställa 8 st ungdomar under höstlovet.
Nu har Du chansen att få spela en karaktär på temat och skapa minnesvärda upplevelser för besökarna i en unik och inspirerande miljö!

Sista ansökningsdag är 24 sept, Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansökan sker endast via Visma Recruit. Klicka på knappen "Sök jobbet" vid annonsen.

Arbetsbeskrivning

Du och dina medspelare kommer tillsammans med våra guider att gestalta några av våra nordiska väsen såsom gårdstomte, häxa, troll och älva. Då fästningen är en ruin sker arbetet mestadels utomhus.
Du kommer bland annat att delta som ett nordiskt väsen i våra dramatiserade barnguidningar. Arbetet innebär också att under dagen improvisera i din karaktär inför våra besökare. Får några av er kan också solo och/eller körsång samt framträdande med instrument förekomma.
Utöver ovanstående uppgifter kommer du att delta i andra aktiviteter som anordnas på fästningen under lovet, det kan vara att anordna plattbrödsbakning, visa besökare tillrätta m.m.
Vi beräknar att genomföra 4-5 dagar per person. Utöver detta tillkommer förberedande möten och repetitionstid. Det är viktigt att du kan delta vid alla förberedandemöten.

Ansvarig handledare på plats under dessa dagar kommer att vara André Ivarsson och Catarina Ahlberg, Bohus fästning.

Arbetstid:
Repetition, utprovning av kostym samt övriga förberedelser :
15/10, 17/10 kl. 17.00 -19.00
20-21/10kl.10.00 -15.00, ytterligare en dag kan tillkomma.
Genomförande: 27-31/10 nov eller 1 nov-4nov. Vilken av perioderna du tilldelas meddelas vid en evt anställning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om att sjunga, spela teater och improvisera.
Det är även meriterande om du kan spela något instrument, i första hand fiol och/eller flöjt men kan du spela andra instrument är det också av intresse.

Du ska kunna ansvara för eget inlärande av repliker och sånger. Du har lätt att samarbeta i grupp, tar stort ansvar och är serviceinriktad.

Du ska vara i åldern 16-19 år, och i första hand boende i Kungälvs kommun. Du talar och skriver svenska flytande. Estetiskt program är meriterande men inget krav. Har du annan erfarenhet ifrån sång, musik och/eller teater så beskriv det i ditt CV och utveckla i ditt personliga brev.

Ansökan

Ansök senast: