Nyheter och aktiviteter

Här publiceras nyheter som kan intressera näringslivet i Kungälvs kommun. Det finns också ett nyhetsbrev för näringslivsnyheter som du kan prenumerera på.

2020-12-23

Nytt nyhetsbrev Näringsliv

Nyhetsbrev Näringsliv nummer 5 2020

Till arkivet med nyhetsbrev Näringsliv

2020-12-09

Omsättningsstöd till näringsidkare

Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. 

Vad innebär stödet?

Stödet ger ersättning för förlorade intäkter under fem månader, från mars till juli i år. Stödet är 75 procent av det man tappat i omsättning jämfört med samma period 2019. Varje företag kan få maximalt 120 000 kronor i ersättning.

Vem kan söka?

Enskilda näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av den pågående pandemin kan söka omsättningsstödet.

Vad krävs?

En förutsättning är bland annat att den enskilde näringsidkaren har haft en omsättning på minst 200 000 kronor under föregående år, att omsättningstappet beror på effekterna av pandemin och att den sökande inte varit berättigad till arbetslöshetsersättning.

Om omsättningsstöd för näringsidkare på Länsstyrelsen webbplats

2020-11-26

Nytt nyhetsbrev Näringsliv

Nyhetsbrev Näringsliv nummer 4 2020

Till arkivet med tidigare nyhetsbrev

2020-11-03

Uppdaterade regler för restauranger och andra serveringsställen

Nu vidtas ännu fler åtgärder för att bromsa takten i spridningen av covid-19 i Sverige. Det handlar om ytterligare krav på skärpt säkerhet i restaurangmiljöer. De uppdaterade reglerna gäller från och med den 3 november 2020.

Uppdaterade regler för restauranger och andra serveringsställen

2020-10-23

Drop-in om upphandling

Få svar på era frågor om upphandling och hur ni kan göra affärer med Kungälvs kommun! 18, 25 november och 2 december klockan 15-16 i stadshuset. Välkommen!

Mer information om drop-in

 

2020-10-21

Så blir du en attraktiv arbetsgivare

Du driver ditt företag tillsammans med din viktigaste resurs, dina medarbetare. Men vet du vilken kompetens ditt företag behöver nu och i framtiden? Hur ser teamet ut som ska utveckla din verksamhet och skapa lönsamhet? Välkommen till en kostnadsfri workshop där du får med dig konkreta verktyg. Välj tid och plats som passar dig, fyra workshops genomförs i regionen i november.

Information och anmälan till workshop hos Business Region Göteborg

2020-10-08

Nyhetsbrev Näringsliv nummer 3 2020

Kungälvs kommun skickar ut ett nyhetsbrev om näringsliv. Här kan du läsa det senaste nyhetsbrevet.

Nyhetsbrev Näringsliv nummer 3 2020

 

Preumerera på nyhetsbrev om näringsliv

 

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

 

 

2020-09-16

Företagsfrukostar igång igen

Idag startade kommunens företagsfrukostar igen efter ett uppehåll. Kommunledningen träffade STC, Jula Kungälv och Aspelin-Ramm Fastigheter AB för en gemensam dialog om företagande i kommunen.

Bilden visar Eva Marby och Lennart Karlsson från Aspelin-Ramm Fastigheter AB, Anders Holmensköld kommunstyrelsens 1:e vice ordförande, Emilio Davidsson Rios från Jula Kungälv, Katarina Andersson, från STC, Miguel Odhner kommunstyrelsens ordförande, Haleh Lindqvist kommundirektör och Jessica Waller näringslivsstrateg (mitten). Oppositionsråd Elisabeth Mattson var med på Teams.

2020-09-10

Utlysning för FoU-kortet är öppen

Västra Götalandsregionen gör en extra satsning i spåren av pandemin och välkomnar även tillverkande SME-företag med större ägare. Sök senast 14 okt.

FoU-kortet hos Västra Götalandsregionen 

2020-08-27

Nya företag undertecknar samhällskontraktet

Nu har även Sysport och City Gross undertecknat samhällskontraktet. Det är nu över 80 företag, föreningar och myndigheter som tillsammans jobbar för ett bättre Kungälv och för ett ökat innanförskapet.

Läs mer om när Sysport och City Gross undertecknade

 

2020-06-30

Nyhetsbrev Näringsliv nummer 2

Här kan du läsa näringsivsnyhetbrev nummer 2 2020 från Kungälvs kommun

Preumerera på nyhetsbrev om näringsliv

 

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

 

Årets företagare 2020 är Oscar Medtec

Det var ett stolt syskonpar, VD Fredric Ericson och marknadschef/vice VD Linda Ericson på Oscar Medtec, grundat 1967 som tog emot priset Årets Företagare i Kungälv 2020. Läs vidare

Marstrands Havshotell är årets turismpristagare

Det är andra gången som Marstrands Havshotell får priset, som delas ut av Södra Bohuslän Turism. Motiveringen är: Som motor i besöksnäringen på Marstrand tar de stort ansvar och har en mycket viktig roll. En topnotchanläggning med bästa läge som expanderat mycket, modigt och modernt. Man erbjuder allt från svulstiga fester till vardagsrum för Marstrandsbon, från stormöten till bara enkelt livsnjutande i stilfull miljö. Marstrands Havshotell har verkligen lyckats med att bli en mötesplats som starkt bidrar till ett levande Marstrand!

2020-06-03

Konjukturrapport #2

Göteborgsregionens näringsliv går efter en längre period av god konjunktur nu in i en lågkonjunktur. Covid-19 pandemin är med största sannolikhet den största pådrivaren till det aktuella läget. Alla våra regionala indikatorer pekar på en tydlig nedgång i ekonomin. Jobbtillväxten tappar fart,  arbetslösheten ökar kraftigt och likaså antal lagda varsel och företag som begärs i konkurs. Samtidigt står flygen nästintill stilla och inkvarteringarna på regionens hotell är få. Regionens näringsliv har nu en svår tid framför sig och osäkerheten om när efterfrågan återgår till det normala gör situationen allt svårare att förutspå. Läs vidare i Business Region Göteborgs konjukturrapport #2 2020

2020-05-08

Webbinarium om coronavirusets effekter på Kungälvs näringsliv

Kungälvs kommun bjuder in företagare i kommunen att delta på ett webbinarium. Rubriken är Effekter av coronaviruset på Kungälvs Näringsliv - vad kan vi göra för dig, vad kan du göra för Kungälv? Webbinariet äger rum måndag den 18 maj klockan 15.00-ca 16.30.

Preumerera på nyhetsbrev om näringsliv

 

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Kommunen på företagsbesök

Läs om kommunens företagsbesök på Stilkonfektion, Berlex, Björröds ägg och Kode Marin och Maskin

Publicerat 2020-02-04

Morronpasset 20 februari om hållbar tillväxt i Västra Götaland

Västra Götalandsregionens satsningar på företagande och innovation - Hanna Blomdahl, näringslivsavdelningen, Koncernstab regional utveckling. Lån och utveckling för växande företag -
Christina Aspestedt, kontorschef Göteborg, Almi Väst AB. Torsdag 20 februari 07.30–09.00. Se inbjudan Morronpasset 20 februari

 

Publicerat 2020-01-29

Internationella Handelsdagen 2020 5 mars

Då var det dags att ta ett expressvarv runt jorden och utforska en värld av möjligheter. Vi uppdaterar dig kring de senaste handelstrenderna, handelspolitiken och hur du når framgång med din försäljning internationellt. Läs mer och anmäl dig här

Exportprogrammet i Västra Götalandsregionen 24 mars

Ett delfinansierat exportprogram för dig som har ett små eller medelstor företag som redan idag exporterar men som vill ta nästa steg i sin internationella expansion. Läs mer och anmäl dig här

Publicerat 2020-01-16

Morronpasset 23 januari: Framåtblick

Tema: Framåtblick - Vad kan vi förvänta oss av 2020, både i det globala och lokala perspektivet. Ulf Sigbratt, sparspecialist på Swedbank, berättar om det aktuella världsmarknadsläget, räntemarknaden och börsen.
Albert Aguilar, centrumchef på Kongahälla Center, ger oss sin bild av året som gått och vad som är på gång framåt. Torsdag 23 januari 07.30–09.00. Vi träffas på Club Evergreen, Solbräckegatan 33. Se inbjudan Morronpasset 23 januari

  Sidan uppdaterades: