Nyheter och aktiviteter

Här publiceras nyheter som kan intressera näringslivet i Kungälvs kommun. Det finns också ett nyhetsbrev för näringslivsnyheter som du kan prenumerera på.

2022-06-29

Ny lag om försäljning av tobaksfria nikotinprodukter

För att kunna sälja tobaksfria nikotinprodukter efter den 1 augusti 2022 måste du anmäla din verksamhet till kommunen och bifoga en kopia på ett egenkontrollprogram. Läs mer om detta i vår tillståndsguide. 

 

2022-05-09

Morronpasset 19 maj

Tema: Hallarenan. Vad kan den betyda för näringslivet i Kungälv?
Medverkande: Rickard Holmgren – Projektledare för Arenan, Svenåke Berglie – Ordförande i Idrottsrådet
Anniela Forsell – Destinationsutvecklare. Torsdag 19 maj klockan 7.30–09.00. Ingen föranmälan. 
Club Evergreen, Solbräckegatan 33, Kungälv

2022-02-08

Ny destinationsutvecklare och näringslivsutvecklare

Nu satsar vi på näringsliv och besöksnäring genom Anniela Forsell och Olivia Widell Tengvall. Gemensamt uppdrag för dem båda är att stärka samarbetet mellan kommunen, näringslivet och näringslivets medlemsorganisationer för att utveckla Kungälv till en attraktiv kommun för boende, besökare och näringsliv.
Den 1 mars börjar Anniela Forsell som destinationsutvecklare med uppdrag att utveckla besöksnäringen i Kungälv och Marstrand. Tjänsten är placerad inom Södra Bohuslän Turism. Anniela kommer närmast från Göteborg & Co, där hon har arbetat med destinationsutveckling i 14 år.

Sedan årsskiftet är Olivia Widell Tengvall kommunens näringslivsutvecklare och fortsätter arbetet med att stödja och tillsammans med företagen utveckla näringslivet i kommunen. Olivia hjälper också företag som vill etablera sig i Kungälv och är vägen in för alla företag i deras kontakt med kommunen. Tidigare har hon arbetat i kommunens kundcenter som handläggare och enhetschef och har ett stort nätverk internt och externt.

 

2021-10-06

Morronspasset i oktober

Tema: Kungälvs näringinslivsstrategi 2035. Kommunstyrelsens presidium presenterar Kungälvs nya näringslivsstrategi. Hur har den jobbats fram och förankrats, vilka områden är prioriterade och vad blir nästa steg? Mötet inleds med 20 minuters inspiration, tips och tricks i konsten att mingla och nätverka. Ingrid Alestig är säljtränare och affärsrådgivare på Novasell. Torsdag 21 oktober klockan 07.30–09.00 på Club Evergreen, Solbräckegatan 33, Kungälv. Ingen föranmälan. 

2021-09-13

Nytt nyhetsbrev Näringsliv

Nummer 5 2021

2021-06-01

Lättnader i restriktioner för serveringsställen från 1 juni

Lättnader i restriktioner för serveringsställen

2021-05-24

Gott omdöme för det lokala företagsklimatet

För tredje året rad har det samlade omdömet om det lokala företagsklimatet i Kungälv förbättrats, enligt företagarna. Det visar Svenskt Näringslivs undersökning för 2021.

Gott omdöme för det lokala företagsklimatet

2021-04-22

Avgiftsfri tillsyn av alkoholservering och ansökan av serveringstillstånd

Läs om kommunfullmäktiges beslut: Avgiftsfri tillsyn av alkoholservering och ansökan av serveringstillstånd

2021-03-03

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Driver du enskild firma och har drabbats ekonomiskt på grund av coronapandemin? Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare går nu återigen att söka. Länsstyrelsen handlägger stödet men du gör din ansökan hos Boverket.

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare på Länsstyrelsen webbplats

2021-02-26

Omstart för besöksnäringen - Tänk nytt för att klara krisen 

Välkommen till webbinarium den 12 mars 2021 klockan 08.30-10.30. Onlinemöte.

Anmäl dig till webbinariet

Webbinariet är en del av projektet Omstart - Innovation i krisande små- och medelstora företag i besöksnäringen, som ska stärka och stödja företag till en sund och hållbar återhämtning.

Du som är verksam inom besöksnäringen, handel, mötes- och eventindustrin kommer kunna få stöd att utveckla affärsmodeller, produkter och tjänster för nya marknader och kundgrupper. Men också utbyta erfarenheter och kunskap med andra aktörer. Ett första steg i att samla krafter för att utveckla morgondagens erbjudanden.

– Pandemin har lett till att även duktiga entreprenörer har behövt avveckla sina verksamheter. Det är personer som byggt upp kompetens och nätverk som är ovärderliga, och många sitter på idéer om företagsutveckling inom besöksnäringen. Det vore slöseri att kasta bort detta, säger Jonas Fasth, projektledare på Handelshögskolan Göteborgs Universitet.

Under webbinariet kommer vi berätta mer om omstartsprojektet och andra aktiviteter och åtgärder som vi kommer att erbjuda företag och branscher under 2021. Deltagandet är kostnadsfritt. Tipsa gärna en kollega.

Varmt välkommen hälsar

Peter Grönberg, vd Göteborg & Co
Patrik Andersson, vd Business Region Göteborg
Per Cramér, dekanus Handelshögskolan Göteborgs Universitet

Vid frågor, kontakta stefan.gadd@goteborg.com

Omstart är en del av ett samverkansprojekt som genomförs för att underlätta återhämtningen efter pandemin. Arbetet drivs och genomförs av Business Region Göteborg och Göteborg & Co.

2021-02-12

Nytt nyhetsbrev Näringsliv

Nyhetsbrev Näringsliv nummer 2 2021

Nyhetsbrev Näringsliv

2021-01-29

Webbinarium 24 februari: Nu blickar vi framåt

Under snart ett år har vi alla levt med covid-19 och blivit påverkade på olika sätt. Nu är det dags att blicka framåt, för det finns mycket som går bra, krisen öppnar nya affärsmöjligheter och kommunen kommer att fortsätta investera.

Företagare i Kungälv är välkomna till ett webbinarium där du får veta mer om bland annat den nya näringslivsstrategin, med framtidsplaner som sträcker sig till 2035, hur det går för de olika branscherna och företagen, tips på kompetensutveckling för ditt företag, information om statliga stödåtgärder, hur besöksnäringen kan ta del av marknadsföring i Sverige och nationellt samt Hållbarhetsklivet.

Datum och tid: 24 februari klockan 8 till cirka 9.15.

Agenda

  • Miguel Odhner, Kungälvs kommun: Kriser gör att vi tänker annorlunda, inte minst framåt. Ger en framtidsbild över vad som händer i Kungälv, den nya Näringslivsstrategin och kommunens stöd till lokala företag.
  • Stefan Gustavsson, Västsvenska Handelskammaren: Det västsvenska näringslivet ser ljust på framtiden. Även om det är tufft går det bra för många branscher och företag, visar Handelskammaren undersökning, den visar också att många företag passar på att utveckla och ställa om.
  • Anna-Lena Johansson, Business Region Göteborg: Tips på kompetensutveckling för att hänga med på marknaden framöver. Pandemin, ny teknik, digitalisering och förändrade kundkrav innebär att många företag behöver ställa om sina affärer och sin kompetens. Du får konkreta tips på utbildningar som tagits fram för mindre företag i regionen. Det finns även möjlighet att få betalt för kompetensutveckling under permitteringstiden. Du får också information om statliga stödåtgärder.
  • Louise Parra Karlander, Göteborg & Co: Besöksnäringen – marknadsföring Sverige och internationellt. Så här marknadsförs Göteborgsregionen som destination under året och du kan vara med och bidra i arbetet. Vad är det för förändring besöksnäringen går igenom, vad behöver du tänka på?
  • Ann Haraldsson, Södra Bohuslän Turism: Hållbarhetsklivet. Lokala och regionala turistorganisationernas fokuserade arbete för en stark och hållbar besöksnäring. Hur får vi starka företag och reseanledningar över tid, vad kan ditt företag göra själv och vad kan du ta del av? Så jobbar Södra Bohuslän turism med Hållbarhetsklivet.
  • Möjlighet att ställa frågor. 
  • Jessica Waller, Kungälvs kommun: Avrundning

Anmälan dig till jessica.waller@kungalv.se senast den 22 februari. Du får en länk till Microsoft Teams någon dag innan webbinariet. Varmt välkommen!

2021-01-25

Årets första nyhetsbrev Näringsliv

Nyhetsbrev Näringsliv nummer 1 2021

Till arkivet med nyhetsbrev Näringsliv

 

  Sidan uppdaterades: