Nyheter och aktiviteter

Här publiceras nyheter som kan intressera dig som företagare i Kungälvs kommun. Det finns också ett nyhetsbrev för näringslivsnyheter som du kan prenumerera på.

2023-01-16

Välkommen till Seminarium Kompetensförsörjning

Datum: 23/2
Tid: 17.30-19.30
Plats: Mimers hus, hörsal 2, Trollhättevägen 4, 442 34, Kungälv

Anmälan till Seminarium Kompetensförsörjning

Du måste fylla i fältet
Du måste fylla i fältet
 

 

2022-10-05

Ny e-tjänst för direktupphandling

Marknadsför ditt företag genom att registrera din verksamhet i Kungälvs kommuns företagsregister för direktupphandling och underlätta för kommunen att hitta små och medelstora företag i regionen.

Till e-tjänst för direktupphandling

2022-09-02

Företag kan tanka vatten i kommunens vattenkiosker

Det finns fyra vattenkiosker i kommunen där företagare snabbt kan fylla vatten. För att komma igång krävs ett avtal med kommunen du får sen betala vattnet med faktura. Läs mer på den här sidan om våra vattenkiosker.  

2022-06-29

Ny lag om försäljning av tobaksfria nikotinprodukter

För att kunna sälja tobaksfria nikotinprodukter efter den 1 augusti 2022 måste du anmäla din verksamhet till kommunen och bifoga en kopia på ett egenkontrollprogram. Läs mer om detta i vår tillståndsguide. 

 

2022-05-09

Morronpasset 19 maj

Tema: Hallarenan. Vad kan den betyda för näringslivet i Kungälv?
Medverkande: Rickard Holmgren – Projektledare för Arenan, Svenåke Berglie – Ordförande i Idrottsrådet
Anniela Forsell – Destinationsutvecklare. Torsdag 19 maj klockan 7.30–09.00. Ingen föranmälan. 
Club Evergreen, Solbräckegatan 33, Kungälv

2022-02-08

Ny destinationsutvecklare och näringslivsutvecklare

Nu satsar vi på näringsliv och besöksnäring genom Anniela Forsell och Olivia Widell Tengvall. Gemensamt uppdrag för dem båda är att stärka samarbetet mellan kommunen, näringslivet och näringslivets medlemsorganisationer för att utveckla Kungälv till en attraktiv kommun för boende, besökare och näringsliv.
Den 1 mars börjar Anniela Forsell som destinationsutvecklare med uppdrag att utveckla besöksnäringen i Kungälv och Marstrand. Tjänsten är placerad inom Södra Bohuslän Turism. Anniela kommer närmast från Göteborg & Co, där hon har arbetat med destinationsutveckling i 14 år.

Sedan årsskiftet är Olivia Widell Tengvall kommunens näringslivsutvecklare och fortsätter arbetet med att stödja och tillsammans med företagen utveckla näringslivet i kommunen. Olivia hjälper också företag som vill etablera sig i Kungälv och är vägen in för alla företag i deras kontakt med kommunen. Tidigare har hon arbetat i kommunens kundcenter som handläggare och enhetschef och har ett stort nätverk internt och externt.

 

 

  Sidan uppdaterades: