Nyheter och aktiviteter

Här publiceras nyheter som kan intressera dig som företagare i Kungälvs kommun. Det finns också ett nyhetsbrev för näringslivsnyheter som du kan prenumerera på.

2023-09-21

Få fart på företaget – Att driva hållbart och lönsamt

Driver du idag ett företag och vill öka dess framgång och hållbarhet på lång sikt? Genom att vara proaktiv och tänka långsiktigt kan du ge ditt företag en konkurrensfördel och säkerställa framgång på en föränderlig marknad. Välkommen till ett digitalt seminarium, där du får några värdefulla insikter till hur företag växer, blir mer lönsamt och långsiktigt hållbart. Vi kommer att ta upp några punkter som bidrar till fler affärer och ökad framgång.

Läs mer om seminariet och anmäl dig här

2023-08-22

Välkommen till informationsträff om farligt avfall, schaktmassor och förorenade områden

Är du osäker på vad du egentligen får göra med dina schaktmassor? Känner du dig som företagare vilse i den snåriga miljölagstiftningen? Och vad ska du tänka på om du stöter på föroreningar när du utför ditt arbete? Miljöenheten i Kungälvs kommun finns här för att guida dig.

Vi svarar på frågor och berättar om vilken lagstiftning som gäller, hur du ska tolka Naturvårdsverket riktlinjer och du får användbara tips och råd kring vad du ska tänka på när du anlitar konsult. Informationsträffen är gratis och vi bjuder på enklare förtäring.

Tid och plats

13 september klockan 17.30 – 19.30. Sessionssalen i Stadshuset, Ytterbyvägen 2.
Anmäl dig till informationsträffen genom att mejla naringsliv@kungalv.se

2022-10-05

Ny e-tjänst för direktupphandling

Marknadsför ditt företag genom att registrera din verksamhet i Kungälvs kommuns företagsregister för direktupphandling och underlätta för kommunen att hitta små och medelstora företag i regionen.

Till e-tjänst för direktupphandling

2022-09-02

Företag kan tanka vatten i kommunens vattenkiosker

Det finns fyra vattenkiosker i kommunen där företagare snabbt kan fylla vatten. För att komma igång krävs ett avtal med kommunen du får sen betala vattnet med faktura. Läs mer på den här sidan om våra vattenkiosker.  

2022-06-29

Ny lag om försäljning av tobaksfria nikotinprodukter

För att kunna sälja tobaksfria nikotinprodukter efter den 1 augusti 2022 måste du anmäla din verksamhet till kommunen och bifoga en kopia på ett egenkontrollprogram. Läs mer om detta i vår tillståndsguide. 

 

2022-05-09

Morronpasset 19 maj

Tema: Hallarenan. Vad kan den betyda för näringslivet i Kungälv?
Medverkande: Rickard Holmgren – Projektledare för Arenan, Svenåke Berglie – Ordförande i Idrottsrådet
Anniela Forsell – Destinationsutvecklare. Torsdag 19 maj klockan 7.30–09.00. Ingen föranmälan. 
Club Evergreen, Solbräckegatan 33, Kungälv

2022-02-08

Ny destinationsutvecklare och näringslivsutvecklare

Nu satsar vi på näringsliv och besöksnäring genom Anniela Forsell och Olivia Widell Tengvall. Gemensamt uppdrag för dem båda är att stärka samarbetet mellan kommunen, näringslivet och näringslivets medlemsorganisationer för att utveckla Kungälv till en attraktiv kommun för boende, besökare och näringsliv.
Den 1 mars börjar Anniela Forsell som destinationsutvecklare med uppdrag att utveckla besöksnäringen i Kungälv och Marstrand. Tjänsten är placerad inom Södra Bohuslän Turism. Anniela kommer närmast från Göteborg & Co, där hon har arbetat med destinationsutveckling i 14 år.

Sedan årsskiftet är Olivia Widell Tengvall kommunens näringslivsutvecklare och fortsätter arbetet med att stödja och tillsammans med företagen utveckla näringslivet i kommunen. Olivia hjälper också företag som vill etablera sig i Kungälv och är vägen in för alla företag i deras kontakt med kommunen. Tidigare har hon arbetat i kommunens kundcenter som handläggare och enhetschef och har ett stort nätverk internt och externt.

 

 

  Sidan uppdaterades: