Karebys familjedaghem

På Karebys familjedaghem arbetar fem dagbarnvårdare. Vi har många års erfarenhet av barn och de flesta av oss har även barnskötarutbildning. Fyra av oss bor i Kareby och en i Ullstorp.

Vi har hemmet som arbetsplats och ofta är det dagbarnvårdarens intressen som präglar en del av verksamheten. Vi tycker det är viktigt att bemöta ditt barns specifika behov. Här vistas barnen i en trygg hemmiljö med andra barn i åldrarna 1 - 12 år. Vi har fem till sex barn per dagbarnvårdare. Då vi bor nära naturen är vi ofta ute i skogen och leker. Vi bygger kojor, klättrar och tittar på djurspår. På tisdagar är vi i vår gemensamma lokal Hagen.

 

Nytt tema varje termin

En del av oss har djur vilket brukar vara populärt. Men några av oss har det inte och därför kan vi även erbjuda barn med allergi plats i vår grupp. Varje termin arbetar vi med olika teman till exempel språk och rytmik eller havet och skogen.

Vi har utvecklingssamtal en gång per år med dig som förälder där vi tillsammans pratar om barnets utveckling. Alla dagbarnvårdare har tystnadsplikt. På grund av våra långa arbetsdagar är vi oftast är ledig en dag i veckan och då går barnet till sin reservdagmamma.

Läs mer om vår planering och kontaktuppgifter

Vi följer läroplanen för förskolan  (Lpfö 98)

  Sidan uppdaterades: