Kodes familjedaghem

I Kode familjedaghem arbetar i nuläget 2 dagbarnvårdare. Vi har lång erfarenhet utav att arbeta med barn och vi har barnskötarutbildning.

Om vår verksamhet

Som dagbarnvårdare arbetar vi i våra hem. Där får barnen en trygg vistelse i hemmamiljö.
Barnen är i åldrarna 1-5 år. Vi lägger stor vikt vid att barnen ska få en positiv och trygg lärmiljö.
Ofta arbetar vi dagbarnvårdare tillsammans, så barnen får möjlighet att lära och bygga trygga relationer med varandra.

Vi går ofta på utflykt till skogen då vi har fina naturområden som omger vår miljö. Här får barnen inspiration och utvecklar sin magiska kraft i sitt lekande med hjälp utav fantasin och med vår vägledning. I Kode finns det även gott om lekplatser så att barnen får möjlighet till variation.

Tema

I år har vi i Kode familjedaghem valt att arbeta med temat "Vännerna i Kungaskogen". Vi har valt temat för att materialet genom olika berättelser, sagor och sånger lär oss hur man är en bra kompis. Vi kommer att lära känna olika djur i sagan och lyfta vikten av allas lika värde. Materialet är värdegrundade och innehåller mycket empati. Vi kommer arbeta med det här temat för att barnen ska få insikt hur man ska behandla varandra på ett bra sätt. De lär sig att utveckla sitt språk och sin kommunikativa förmåga. Vi kommer också lära oss hur man bemöter och beter sig mot varandra.

Unikum

Som förälder hos oss är det viktigt för dig att veta att vi använder oss av plattformen Unikum.
Du går in på Kungälvs kommuns hemsida, där finns skolportalen. Härifrån letar du upp Unikum och loggar in med ditt BankID. Här kan du följa ditt barns utveckling och få information som gäller för ditt barn men även viktiga meddelanden som rör vår verksamhet.
Välkomna till pedagogisk verksamhet i Kode.

Länk till Lpfå, läroplan för förskolan

  Sidan uppdaterades: