Romelandas familjedaghem

I våra respektive hem är barnen delaktiga i vardagen och den ser olika ut varje dag. Vi bakar, sjunger, leker och annat roligt där vi lär oss det sociala samspelet och utvecklas tillsammans i barngrupper med blandade åldrar.

Om vår verksamhet

I våra respektive hem är barnen delaktiga i vardagen och den ser olika ut varje dag. Vi lär oss det sociala samspelet och utvecklas tillsammans i barngrupper med blandade åldrar.

Vi bjuder på hemlagad mat och äter tillsammans med våra barn.
När vädret tillåter så äter och lagar vi vår lunch utomhus så utevistelsen blir så lång som möjligt. Då vi bor nära varandra träffas vi ute nästan varje dag med våra barngrupper. Detta gör att alla blir trygga med varandra, både barn och vuxna.

Vår grupp har valt att lägga tonvikt på barnens fria lek och hur man är en bra kompis. Vi arbetar mycket med allas lika värde oavsett ålder, kön och enskild förutsättningar. I gruppen lägger vi stort fokus på samtal där vi försöker få alla delaktiga på sin egen nivå.

Tema

Vi arbetar mycket med naturkunskap och teknik som är två prioriterade mål i vår verksamhet.
Vi uppmuntrar barnen att våga prova och experimentera. Naturkunskap och teknik är väl förankrade i läroplanen.
Under året kommer vi att arbeta med djur och natur ihop med barnen. Vår gamla kompis Plupp kommer återigen resa ner från fjället och vara med oss. Plupp har många vänner bland djuren och har lovat att berätta allt vi vill veta om djurvännerna. Till hjälp har vi böckerna om Plupps äventyr tillsammans med alla vännerna. (Inga Borg, 1954)

Under året kommer vi att arbeta med djur och natur ihop med barnen. Vår gamla kompis Plupp kommer återigen resa ner från fjället och vara med oss. Plupp har många vänner bland djuren och har lovat att berätta allt vi vill veta om djurvännerna. Till hjälp har vi böckerna om Plupps äventyr tillsammans med alla vännerna. (Inga Borg, 1954)

Vi arbetar 4 dagar i veckan i våra hem och varje fredag i en gemensam lokal i kyrkans församlingshem Varje dagbarnvårdare har en ledig dag i veckan. Denna dag har barnen en reservdagbarnvårdare att gå till.

På fredagar har vi lite mer åldersanpassad verksamhet i samlingar och aktiviteter.
Med de små lär vi oss om färger och former på ett lekfullt sätt.
Med hjälp av Babblarna vill vi hjälpa till att väcka barnens språkutveckling.

Under detta läsår har hela enheten fokusområde Barnkonventionen.
I Romelanda har vi valt att arbeta lite extra med artikel nummer 23 i FN:s Barnkonvention.
Den handlar att alla, oavsett vem man är, har rätt till ett bra liv.

Vi väver in TAKK, tecken som alternativ kommunikation, i lek och samlingar.
Vi övar på att sitta stilla en liten stund och att vänta på vår tur.

I lokalen när vi är samlade alla tillsammans har vi olika aktiviteter både inomhus och utomhus. På lokaldagen lär vi känna varandra både stora och små.

Läs mer om hur vi arbetar med Babblarna

Läs mer om hur vi arbetar med Plupp

 

Varmt välkomna till oss i Romelanda!

Emily, Alexandra och Annika
Är du intresserad av familjedaghem och vill ha mer information eller hälsa på, ring gärna vår gruppledare Annika 0708-64 16 70

Unikum
Som förälder hos oss är det viktigt för dig att veta att vi använder oss av plattformen Unikum.Du går in på Kungälvs kommuns hemsida, där finns skolportalen. Härifrån letar du upp Unikum och loggar in med ditt BankID. Här kan du följa ditt barns utveckling och få information som gäller för ditt barn men även viktiga meddelanden som rör vår verksamhet.

 Länk till Lpfö Läroplan för förskolan

  Sidan uppdaterades: