Ytterbys familjedaghem

I Ytterby arbetar 4 dagbarnvårdare som tar emot barn mellan 1-5 år. Familjedaghemmen ligger i och utanför Ytterby samhälle.

Om vår verksamhet


I Ytterby är vi 4 dagbarnvårdare som tar emot barn mellan 1–5 år. Familjedaghemmen ligger i och utanför Ytterby samhälle.

Grupperna är små vilket ger en personlig prägel. Vi har lång erfarenhet av barn och några ut av oss är utbildade barnskötare.

Aktiviteter

Varje fredag har vi en gemensam lokaldag där vi arbetar med vårt tema. Alla barnen lär känna varandra och oss dagbarnvårdare, på så sätt blir det inga problem när barnen ska till sin
reservdagbarnvårdare vid ledigheter och eventuell sjukdom.

Andra dagar träffas vi ute på någon av de lekplatser vi har i Ytterby
Vi går till skogen en dag i veckan då väderleken tillåter, skogen är en magisk plats där man kan hitta på mycket kul med en grupp barn.
Små utflykter, studiebesök och teaterbesök gör vi också när tillfälle ges.

Alla aktiviteter styrs av barnens ålder och gruppens sammansättning.
Vi uppmärksammar högtider såsom påsk och jul med pyssel och sånger/sagor som hör till högtiden. Vi har även fasta teman som vi jobbar utifrån, det står beskrivet mer utförligt i vår planering nedan.

Vi dagbarnvårdare har 40 timmars arbetsvecka vilket innebär att vi oftast har en ledig dag i veckan på grund av långa arbetsdagar. Den dagen går barnen till sin reservdagbarnvårdare.
Viktigt för dig som förälder är att veta att vi har tystnadsplikt.

Planering hösten 2022

Vi som arbetar i Ytterby heter:
Anette, Emelie, Elisabeth, Emma

 

Vi följer läroplanen för förskolan  (Lpfö 18)

  Sidan uppdaterades: