Torp

Torp är en nybyggd förskola som ligger i Romelanda Torp. Förskolan har en avdelning med barn i åldrarna 1 - 5 år.

Liten och familjär förskola

Det officiella namnet är Förskolan Torp, men i verksamheten kallar vi oss Gomorronsol. Slottet Gomorronsol är hemvisten för Inger och Lasse Sandbergs älskade barnboksfigurer om Lilla spöket Laban och hans lillasyster Labolina. Laban och Labolina är återkommande figurer i vår verksamhet.

Förskolan är liten och familjär. Gruppkänslan är stor och vi har ett tillåtande klimat i gruppen där vi alla månar om varandra. Vår verksamhet bygger på fasta ramar med varierande innehåll där barnen ges rikliga tillfällen till utmaning och utveckling. Vi arbetar både i smågrupper och i storgrupp. Vi har även ett eget kök med kokerska och maten lagas på plats.

Likabehandlingsplan

Alla ska behandlas lika
Inom förskolan jobbar vi aktivt för att ingen form av mobbing, diskriminering, trakasserier eller kränkande behandling ska förekomma. Vi tar hänsyn till varandra så att den gemensamma miljön är trivsam och trygg. Kränkande behandling kan vara bland annat fysisk, verbal eller gester och minspel. Du som förälder och vi som personal har tillsammans med barnen ansvar för att vi når målet. Hur ansvaret fördelas för att verka förebyggande, när något händer och hur det följs upp finns beskrivet i vår likabehandlingsplan. Den uppdateras årligen, enligt sjätte kapitlet i Skollagen.

Här kan du läsa Torps likabehandlingsplan (pdf, öppnas i nytt fönster)

 

  Sidan uppdaterades: