Sommaröppet och frågor och svar i semestertid

Sommaröppet på förskola, fritidshem och familjedaghem

Under veckorna 28-31, 6-31 juli, kommer vi som tidigare år att hålla enheter öppna för att erbjuda omsorg till barn vars föräldrar arbetar under dessa veckor.

Vi anpassar verksamheten utifrån omsorgsbehovet och det är därför viktigt att du meddelar förskolan om ditt barn blir sjuk eller extra ledig någon/några dagar.

Förskola

Björkängens Förskola,Räfsalavägen 9, är öppen för de familjer som under våren anmält att de behöver omsorg pga arbete eller studier.

Telefon

Avdelning Virvelvinden: 070 549 26 44
Avdelning Solkatten: 070 546 07 63
Avdelning Stjärnfallet: 070 359 33 28

Familjedaghem

Barn som behöver omsorg veckorna 28, 29, 30 och 31 samlas i Familjedaghemslokalen i centrala Kungälv på Gråbrödragatan 7.
Du når dem på telefon 0705-69 26 97 under dessa veckor. Har du frågor före semesterveckorna kontaktar du respektive dagbarnvårdare.

Fritidshem

Följande fritidshem är öppet:
Olseröds skolas fritidshem 
Mobilnummer som alltid är passning på
Fritidshemmet: 0702-66 87 32


Om du inte får kontakt via de telefonnummer som anges ovan, kontakta oss på Stadshuset, Administration Bildning och Lärande, telefon 0303-23 80 00, för att få mobilnummer som används när barn och personal är ute. Vi har bemannat förmiddagar hela sommaren.

Måndag den 17/8 är en verksamhetsstängd dag

Fyra dagar per år stänger förskola, fritids och pedagogisk omsorg (familjedaghem) för personalens studiedagar.

Om du inte kan ordna barnsomsorg själv för dessa dagar så kontakta din förskola, fritids eller pedagogisk omsorg (familjedaghem), se kontaktinformation i höger meny under respektive verksamhet.

Frågor om kö till förskola/fritidshem/familjedaghem

Alla som önskat plats i augusti har fått besked.
Anmälan kan göras via hemsidan på E-tjänst barnomsorg eller på blankett på hemsidan. 

Ingen köhantering sker under semesterveckorna 28-31. Lämna namn och telefonnummer till  Barnomsorgsadministration@kungalv.se , så ringer handläggarna upp när de är tillbaka från semestern.

Barnomsorgsavgifter

Du som har plats 15 timmar (Allmän förskola) har normalt inte någon avgift under skolans terminer, men får betala avgift under hela skolans sommarlov om du anmäler omsorgsbehov. 

Barnomsorgsavgiften beräknas per år och betalningen fördelas ut på årets tolv månader. Även om ditt barn har ledigt från förskolan i exempelvis juli kommer du alltså ändå att få en faktura för juli. 

Vårdnadshavare betalar fakturan, eventuella felaktigheter korrigeras i efterhand. Maila till 
Barnomsorgsadministration@kungalv.se, så ringer de upp när de är tillbaka. Vårdnadshavare kan kontakta Soltak om förlängning av förfallodatum på faktura. Tel. 0771-180 810

Om du inte får kontakt via de telefonnummer som anges ovan, kontakta oss på Administration bildning och lärande, telefon: 0303-23 80 00. Vi har bemannat hela sommaren.

 Vanliga frågor och svar A-Ö

 

  Sidan uppdaterades: