Restaurang- och livsmedelsprogrammet

När du väljer Restaurang- och livsmedelsprogrammet blir skolan praktisk. Du får jobba både i grupp, självständigt, praktiskt och lära dig ett yrke, varvat med teoretiska lektioner. På Mimers Hus Gymnasium finns inriktningarna Kök och Servering.

Utbildningen

På Restaurangprogrammet utbildas du i matlagningens grunder, finesser och specialiteter och inom servering får du kunskaper om service, matsalsarbete och drycker. Stor del av tiden kommer du vara ute på olika arbetsplatser och lära dig yrket. Inom programmet finns det valbara kurser som gör att du själv kan påverka din utbildning.

Framtid

När du avslutar din utbildning har du stora chanser att få jobb både lokalt och globalt eftersom restaurangyrket är ett internationellt yrke. Vill du studera vidare efter gymnasiet, kan du välja yrkeshögskolan eller högskolan. För att se vilka kurser som ingår på Restaurang- och livsmedelsprogrammet se poängplanen (länk).

Restaurang Mimers Källare

  Sidan uppdaterades: