Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Gillar du att arbeta praktiskt i kök eller ge service till gäster? Då ska du välja Restaurang- och Livsmedelsprogrammet, som ger dig möjlighet till jobb direkt efter gymnasiet eller läsa vidare. Hos oss på Mimers hus Gymnasium har vi inriktning kök och servering.

Utbildningen
På Restaurangprogrammet lär du dig att laga maträtter från det kalla och varma köket samt olika typer av uppdukningar. I utbildningen ingår det arbetsplatsförlagt lärande (APL) i minst 15 veckor där du är ute på olika arbetsplatser inom restaurangyrket. Vi kan även erbjuda lärling från andra året.

Restaurang Mimers Källare är en KRAV-certifierad restaurang vilket gör att vi lär våra elever att tänka klimatsmart genom att bli mer medvetna om råvarorna vi använder samt var de kommer ifrån.
Vår ambition är att anpassa undervisningen till dig som elev och att kombinera både praktik och teori. Inom programmet finns det valbara kurser som gör att du själv kan påverka din utbildning. När du avslutar din utbildning har du stora chanser att få jobb både lokalt och globalt eftersom restaurangyrket är ett internationellt yrke. Vill du studera vidare efter gymnasiet, kan du välja högskoleförberedande inriktning. För att se vilka kurser som ingår på restaurang och livsmedelsprogrammet se poängplanen.

Restaurang Mimers Källare

  Sidan uppdaterades: